ПСЖ поиска Лигата с погром над Байерн (видео)

Вижте всички резултати и голмайстори от мачовете тази вечер

ПСЖ разгроми с 3:0  "Байерн" (Мюнхен) и даде заявка за спечелване на Шампионската лига. Дани Алвеш, Единсон Кавани и Неймар вкараха за парижани.

"Байерн" изигра много неубедителен мач и затвърдиха впечатленията, че не се намират в добра форма от началото на сезона. Германският шампион записа най-тежката си загуба в Европа от пролетта на 2015 г., когато отстъпи с 0:3 в първия полуфинален сблъсък с "Барселона".

ПСЖ започна ударно мача на "Парк де пренс" и поведе само след 85 секунди игра. Неймар направи страхотен пробив по левия фланг, влезе към наказателното поле и подаде към включилия се вдясно Алвеш. Бразилският защитник си поведе добре топката и с второто си докосване я изпрати в близкия ъгъл.

В другия мач от групата "Селтик" разби "Андерелхт" с 3:0 като гост и взе първите си три точки. Белгийците са последни - без точка и без отбелязан гол.

В другия голям сблъсък, който се игра тази вечер, шампионът на Англия "Челси" направи впечатляващ обрат при гостуването на "Атлетико" (Мадрид). Лондончани губеха след първото полувреме, но спечелиха с 2:1 в първия европейски мач на стадион "Метрополитано".


"Дюшекчиите" поведоха с гол от дузпа на Антоан Гризман в 40-ата минута. Алваро Мората обаче затвърди страхотна си форма с изравнително попадение девет минути след почивката. Резервата Мичи Батшуай донесе победата на лондончани в добавеното време.

"Челси" събра шест точки и има аванс от две точки пред "Рома", който спечели със същия резултат като гост на "Карабах". Ситуацията за "Атлетико" става тежка след само една точка в първите два кръга. В следващите си два мача финалистът от 2014 и 2016 г. ще търси задължителни победи срещу дебютанта "Карабах". Шампионът на Азербайджан е последен - без спечелена точка и с голова разлика 1:8.

Добрата вечер за английските отбори беше допълнена от безапелационна победа на "Манчестър юнайтед" при гостуването на ЦСКА (Москва). "Червените дяволи" спечелиха с 4:1 след страхотен мач на Антони Марсиал, който вкара гол и асистира за другите три.

Тимът на Жозе Моуриньо си осигури трите точки още преди да е изминал половин час. Ромелу Лукаку откри резултата в четвъртата минута. В 19-ата минута Марсиал удвои от дузпа, а осем по-късно Лукаку отново се възползва от асистенция на французина. В 57-ата минута Хенрик Мхитарян направи 4:1, а Константин Кучаев върна едно попадение за ЦСКА в добавеното време.

В другия мач от група А "Базел" нанесе звучен шамар на "Бенфика" след домакински успех с 5:0. "Юнайтед" е начело с шест точки и голова разлика 7:1. "Базел" и ЦСКА разделят втората позиция с по три точки. "Бенфика" записа второ поредно поражение.
Фаворитите в група D "Барселона" и "Ювентус" имаха трудни мачове срещу "Спортинг" (Лисабон) и "Олимпиакос", но постигнаха победи. Каталунците се наложиха с 1:0 при гостуването си в Португалия след автогол на Себастиан Коатес в 49-ата минута.

"Ювентус" се отърси от тежката загуба от "Барселона" в първия кръг на груповата фаза след успех с 2:0 при домакинството на "Олимпиакос". Гонсало Игуаин даде аванс на италианския шампион в 69-ата минута, а Марио Манджукич реши мача с второ попадение десет минути преди края.

След първите два кръга "Барселона" води с шест точки. "Спортинг" и "Ювентус" имат по три, а "Олимпиакос" все още търси първата си точка в турнира.


Група А

Базел - Бенфика 5:0
1:0 Ланг (2)
2:0 Оберлин (20)
3:0 Ван Волфсвинкел (59) д.
4:0 Оберлин (69)
5:0 Риверос (77)

ЦСКА Москва - Манчестър Юнайтед 1:4
0:1 Лукаку (4)
0:2 Марсиал (18) д.
0:3 Лукаку (27)
0:4 Мхитарян (57)
1:4 Кучаев (90)

Група В

Андерлехт - Селтик 0:3
0:1 Грифитс (38)
0:2 Мбоджи (50) авт.
0:3 Синклер (91)

Пари Сен Жермен - Байерн 3:0
1:0 Алвеш (2)
2:0 Кавани (31)
3:0 Неймар (63)

Група С

Карабах - Рома 1:2
0:1 Манолас (7)
0:2 Джеко (15)
1:2 Енрике (29)

Атлетико Мадрид - Челси 1:2
1:0 Гризман (40) д.
1:1 Мората (60)
1:2 Батшуай (94)

Група D

Ювентус - Олимпиакос 2:0
1:0 Игуаин (69)
2:0 Манджукич (80)

Спортинг - Барселона 0:1
0:1 Коатес (49) авт.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?