Следвайте ни

Промениха обвинението за убийството на Тоско

viber icon

След шестмесечно разследване гръцките власти стигнаха до извода, че убийството на фена на Ботев Тоско Бозаджийски в Солун не е автомобилна катастрофа, а престъпно деяние.

Промяната на обвинението за нелепата смърт на Тоско от автомобилна катастрофа и непредумишлено убийство в умишлено убийство е най-доброто нещо, което се случва на Гърция напоследък, каза пред репортери адвокатът на семейство Бозаджийски Константинос Паригорис. Юристът е категоричен, че всички в Солун  трябва да поемат своите отговорности, така че имиджът на страната и града в чужбина да не се срине.

"Ние имаме абсолютно доверие в гръцкото правосъдие. Вярваме в правораздаването и нашата цел, освен да направим блясъка на истината, е да намерим другите участници и да предотвратим по-нататъшни подобни убийствени атаки“, каза той пред репортери веднага след пристигането си в съдебната палата. 

Той поздрави полицията за ценния материал, който са събрали през това време. „С тези доказателства на всички им става ясно, че Тоско е бил убит по предварителен план. Вярвам, че още пет души ще бъдат изправени пред съда след идентифицираните извършители“, каза адвокатът. 

Междувременно стана ясно, че Клуб на привържениците на Ботев Пловдив организира турнир в памет на Тоско Бозаджийски на 5 септември. Събитието ще се проведе между 9:00 и 17:00 ч. в Младежки център (Гребна база).

Могат да се включат 32 отбора, като всеки отбор ще е съставен от максимум 10 души (5 полеви играчи + 1 вратар). Всеки тим ще получи плакет, посветен на Тоско. Таксата за участие на отбор е 100 лв. (записвания във фен магазина на ул. "Нестор Иванов" 1). 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?