Промени в Б група, А остава в същия формат

Този път няма да има драми с лицензирането на българските футболни клубове за Европа, обяви резидентът на БФС Борислав Михайлов след заседанието на Изпълкома вчера. Първенството ще запази сегашния си формат въпреки многото критики.  "Следващата футболна година ще започне с този формат, с който завърши миналата. Евентуално могат да се правят някакви козметични промени. Със сигурност Първа лига започва с 14 отбора и пак ще има плейофна система. Няма проблеми с лицензирането на нито един клуб. Осем клуба са взели лиценз за УЕФА, ще играят тези, които са спечелили право на участие.
Тази година е добре и става все по-добре всяка следваща. Клубовете покриват финансовия феърплей", сподели Михайлов. Жребият за новото първенство ще се тегли днес.

Изпълкомът на Българския футболен съюз прие промени за формата на Втора лига от новия сезон. Те засягат броя на изпадащите за идния шампионат 2018/2019. През тази година само два отбора ще се разделят с професионалния ни футбол, а от Трета лига ще влизат четири - по един от всяка от дивизиите. По този начин броят на отборите във Втора лига за по следващия сезон - 2019/2020 ще се увеличи с два до общо 18. 

Промяна в начина на влизане от Втора в Първа лига няма да има. Така шампионът ще си печели директна промоция за елита, а вторият и третият ще играят баражи с тимове от Първа лига за място в най-горното ниво на футбола ни.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?