Следвайте ни

Прокуратурата обвини Бекенбауер и немски шефове за подкупи

Швейцарската прокуратура повдигна обвинения за финансови измами на трима бивши високопоставени служители в германския футбол. Те са заподозрени в плащания, свързани със световното първенство през 2006 г., на което Германия беше домакин. В обвинителния акт на прокуратурата се посочва, че бившите президенти на Германския футболен съюз (DFB) Тео Цванцигер и Волфганг Нирсбах, Хорст Шмид и бившият високопоставен служител на Швейцария във ФИФА Урс Линси са заблудили членовете на DFB за причината за плащането на 6.7 милиона евро, съобщи Дневник.


Според разследването по случая парите са използвани за подкупи и купуване на гласове в полза на кандидатурата на Германия за форума през 2006 г. Четиримата са отрекли обвиненията, съобщава "Ройтерс". Медията припомня, че преди месец прокуратурата прекрати разследването за пране на пари по случая. 
Производството срещу Франц Бекенбауер, който също е разследван по делото, продължава отделно, тъй като той не може да бъде разпитан заради здравословни проблеми. Бившият президент на "Байерн" оглавяваше кандидатурата на Германия за световното през 2006 г.

На 6 юли 2000 г. Германия победи Южна Африка с 12 срещу 11 гласа в избора за домакин на форума.

Дончо Донев

Редактор-репортер екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?