Следвайте ни

Прекратиха концесията на "Ботев", "Локото" сезира прокуратурата

viber icon

Общинският съвет прекрати концесията на стадион "Ботев" след близо час дебат. За предложението на кмета Димитров гласуваха 37 съветници, 1 беше против, а 8 се въздържаха.

 От Клубът на феновете на  "Локомотив" заявиха, че ще сезират прокуратурата и Сметната палата. Феновете са възмутени , че концесията се прекратява по взаимносъгласие, а не по вина на концесионера, в резултат на което Общината губи над 1 млн. и половина неустойки по договора и дължимите гаранции. От "Локото" напомниха, че стадион "Пловдив" се руши с години, а Общината не обръща внимание и на другите 2 стадиона "Спартак" и "Марица".

Според Атанас Нейков от Локот" концесионерът на"Боте" дължи близо 968 хил. лева на Общината само за невнесените гаранции и концесионни такси.

Йордан Иванов от ДБ предложи гласуването да се отложи, докато се изяснят всички борчове на "Ботев", но мнозинството не го подкрепи. Според Николай Радев от БСП концесията трябваше да бъде развалена. Той поиска Здравко Димитров да докладва кой е виновен за този провал и какви са намеренията на новата градска власт за спортната база в града.

Валентина Йеремиева

Валентина Йеремиева

Журналист - екип "Общество"

Валентина Йеремиева е завършила журналистика в Държавния университет в Санкт Петербург. Работи във вестник "Марица" почти от създаването му. Пише предимно по градските теми. Носител на награда "Пловдив".   Още

Коментари (4)

Стоименов

29.12.2019 | 19:48

Г-н Кмете, Построеното дотук е с пари на КТБ. Кой ще ги връща, Общината ли? Ами като сте тръгнали през просото, вземете да им поемете и дълга! Вие с лека ръка се отказахте от 1.5 милиона, в полза на едно частно търговско дружество, което досега винаги и било некоректно към Общината. Но това не ви интересува. Заповядаха ви какво да правите и вие, без да мислите, действате в изпълнение на заръките. Не си ли давате сметка, че така замитате пари на КТБ? Очевидно не... Признавам, че не очаквах такова поведение от ваша страна, но... Очевидно съм ви надценил. За мен извода е ясен: вече никога няма да гласувам за ГЕРБ!

Отговори
3 0

Стоев

29.12.2019 | 09:22

Всички знаят, че "Ботев" беше отборът на Тотев и всички пари от общината отиваха за него... Сега, май продължава? Целият град ще строи стадион "Ботев"....

Отговори
5 2

големия

28.12.2019 | 19:17

Отсега нататък , който Локомотивец подкрепи кмета или герб , ръката му да изсъхне...

Отговори
9 4

Пловдивчанин

28.12.2019 | 15:05

Този кмет е пътник.

Отговори
11 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?