Преглед на спортния печат

Неделев дебютира срещу Висла (Краков), четем в "Тема Спорт"
Тодор Неделев ще направи своя повторен дебют с екипа на Ботев (Пловдив) в четвъртък. Тогава канарчетата излизат в контрола срещу 13-ия в полския елит Висла (Краков) в Анталия. Мачът е от 17:00 часа. Старши треньорът Николай Костов все още не е решил дали да пусне Неделев като титуляр или през второто полувреме.
Вчера футболистът, който е при "жълто-черните" под наем от Майнц 05 до юни, направи първа тренировка на лагера в Турция. Неделев обяви, че се намира в кондиция, тъй като е започнал подготовка в Германия още в първите дни на януари.
Националът е получил тренировъчна екипировка с номер 16. Очаква се след завръщането в Пловдив той да вземе любимия си номер 8, който в момента е зает от Божидар Васев.
От Ботев (Пловдив) възнамеряват да пуснат в продажба във фенмагазина си официалния екип на тима с името и номера на Неделев.
"Ще направим всичко възможно за представянето на тима пред феновете в Коматево (б.а. - 13 февруари срещу Септември (Сф) да сме заредили магазина с фланелки на Неделев", заяви пред Plovdiv-Derby.com Иван Йотков. В момента в магазина на "канарчетата" не предлагат фланелки с имената на играчите, което означава, че Неделев ще е първият. От ръководството вярват, че ще изкарат някакви средства с този си ход. Според запознати парите ще отидат за школата.
Иво Тонев: Позорно е "А" група да завърши с 9 отбора, е водещият материал на "Тема Спорт"
"А" група да завърши само с 9 отбора е позор! Това заяви единият от собствениците на Левски Иво Тонев. "Ние като клуб сме твърдо за това А група да бъде максимално силна, футболната география у нас беше изключително стеснена в последните години", така коментира Тонев идеята за нова Висша лига с 12 тима. Левски иска да отиде на арбитражен съд срешу БФС в Лозана заради ситуацията да е с 5 точки зад Лудогорец при подновяване на първенството. За да се стигне до международния спор обаче, футболната централа трябва да подпише съглашение за стартиране на дело. Иво Тонев съобщи вчера, че адвокатите на клуба вече се готвят за съда в Лозана. От "Герена" се надяват БФС да излезе достойно на ринга в пряк дуел.
Относно селекцията УС няма да отпуска допълнителни средства за привличането на нападател. "Бюджетът беше увеличен достатъчно", категоричен бе Тонев.
Аталанта одобри талант на "зелените", разкрива още изданието
Талант от академията на Лудогорец е минал успешно пробен период в елитния италиански Аталанта. Става въпрос за ненавършилия 18 години Марио Благоев. Новината бе съобщена вчера от регионални издания на Апенините, които се позовават на източници от клуба. Младокът замина за Бергамо през миналата седмица и получи възможност да се докаже в тренировките с първия състав на бергамаските. Той явно е оставил добри впечатления с изявите си, тъй като спортно-техническият щаб му е поставил висока оценка.
Според местната преса въпреки това все още не е ясно дали Благоев ще получи договор с клуба. За да се отвори място за него в първия състав, Аталанта трябва да се раздели с някои от настоящите си играчи. На този етап обаче няма индикации да се случи подобно нещо. Възможно е все пак на Благоев да му бъде предложено да остане в Италия, но да се подготвя в академията на клуба. Другият вариант е той да се върне в България, а представители на тима от Серия "А" да продължат да следят изявите му и при първа възможност да го ангажират. Очаква се развитие около ситуацията да има в следващите дни.
Благоев е родом от София, като първо е бил част от академията на Локомотив София, а след това е тренирал и в ЦСКА, преди през лятото на 2015-а да премине в Лудогорец.
Пратиха в пенсия рефера от мача с Литекс, е водещият материал на "Меридиан мач"
Съдията Георги Йорданов, който свири скандално прекратения шампионатен мач Левски -Литекс, приключи принудително кариерата си. Това се разбира от съобщение на официалния сайт на БФС. От Съдийската комисия обявиха, че Йорданов е изваден от ранглистата на ръководещите съдии в „А" група поради „бенефис". Справка показва, че рождената дата на Йорданов е 15 декември 1973 г., а по регламент реферите имат право да се изявяват по терените до 45-ата си годишнина. Един от най-добрите ни съдии в последните години все още не е стигнал тази възраст. От БФС съобщават още, че двама ръководещи съдии са извадени от ранглистата на „А" група и това са Адриян Петров и Мартин Александров. Първият преминава в аматьорския футбол, а вторият - в листата на асистентите в елита.

Лудогорец окончателно се отказа от Русия, разкрива още изданието
Няма никакъв шанс Иван Иванов да заиграе в Лудогорец. Както е известно, Русия бе сред обсъжданите имена за евентуално подсилване на защитата на шампионите. Точно поради тази цел от Разград поискаха епикризата на национала, за да видят дали ще могат да го използват в по-голямата част от мачовете през пролетта. Оказало се, че здравословното състояние на Иванов не е никак цветущо и той няма как да свърши работа на „орлите" в битката им за титлата и в Европа след това. Точно поради тази причина Русия няма как да премине в Лудогорец през тази зима. През последените две години Иван Иванов няма нито един официален мач. Той напусна Базел като свободен агент, след като се разбра с ръководството на клуба да разтрогне договора си по взаимно съгласие. Неговото намерение бе да премине в отбор от по-слабо първенство, където да може да си върне формата. Русия бе свързван и със завръщане в бившия си отбор Партизан. Иначе Лудогорец продължава да търси подсилване в защита. В момента Георги Дерменджиев има четирима централни бранители - Козмин Моци, Георги Терзиев, както и младите Тейнур Марем и Венци Керчев.

Иво Тонев е ядосан: Левски си иска точките от съда в Лозана, пише на първата си страница "7 дни спорт"
Левски ще обжалва решението на Спортно-техническата комисия към БФС за отнемане на 7 точки от актива на тима. Вчера собственикът на "сините" Иво Тонев обясни, че клубът ще поиска от БФС да отнесе казуса до Спортния арбитражен съд в Лозана. За да се стигне до становище от Швейцария, футболният съюз трябва да подпише специално споразумение с Левски за това.
"ПФК Левски смята, че решението на СТК на БФС за анулирането на резултатите на Литекс е неправомерно и осигурява по неспортен ред предимство на определени клубове и води до финансови загуби за Левски - се казва в становището на клуба. - Видяхте къде смятаме да се обърнем. В Лозана институцията е независима и може да реши проблема" - каза собственикът на клуба Тонев.
Вчера друг от клубовете, на който му бяха отнети точки - Локомотив (Пд), обаче се отказа да обжалва, въпреки че първоначално твърдеше обратното.
Литекс победи четвъртия в Норвегия с 2:0, съобщава още изданието
Литекс записа първа победа в контролите си в Испания, като надви с 2:0 норвежкия ОДД Гренланд. В герой за "оранжевите" се превърна Милчо Ангелов, който отбеляза и двете попадения в 62-рата и 89-ата минута.
Ловчанлии тотално надиграха четвъртия в шампионата на Норвегия, като пропуснаха да реализират още попадения. Следващата контрола на Литекс е с друг отбор от Скандинавия - Стрьомсгодсет, на 29 януари.
Петев замина за Турция, ще гледа клубовете, е друго заглавие на "7 дни спорт"
Националният селекционер Ивайло Петев взе отношение по казуса с Литекс и изхвърлянето му от "А" група. Той е бивш играч на ловчанлии, като най-силните години от кариерата му минаха при "оранжевите". Но според него, колкото и да е голяма загубата за футбола, законите трябва да се спазват.
"Всеки трезвомислещ човек е на моето мнение - изхвърлянето на Литекс е загуба за футбола. Но има закони, които трябва да се спазват. Няма как да отговоря по друг начин", сподели Петев пред БНТ на летището.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?