Преглед на спортния печат

„Олимпиадата започна с гаф за милиони“, съобщава във водещия си материал вестник „Меридиан мач“.

Петте емблематични кръга останаха с един по малко на откриването в Сочи.
Зимната олимпиада започна с гаф за милиони. Или по-точно за милиарди, защото Сочи 2014 струва на Русия нечуваните досега 51 милиарда долара. Идеята на организаторите в един момент от грандиозното откриване на стадион „Фишт" бе пет огромни снежинки в небето да се превърнат в петте олимпийски кръга. С едната обаче стана засечка, тя не се отвори и си остана в старото положение. Така олимпийските кръгове бяха четири, а не пет. Иначе организаторите решиха да променят традицията по време на откриванията и парадът на нациите бе в самото начало, а не в края, както бе досега. Българската делегация бе предвождана от знаменосеца ни - скиорката Мария Киркова.

Ботев оставя бразилец без картотека,

пише в Меридиан мач. Клубното ръководство е избрало Артур Енрике да остане извън борда на играчите, които нямат паспорт от Европейския съюз. Както е известно, в Ботев към днешна дата има четирима футболисти, които са родени извън Евросъюза - Юнес Хамза, Феребори Доре, Вандер Виейра и Артур Енрике. БФС разрешава само на трима да получат картотека. Старши треньорът на Ботев Станимир Стоилов вече е провел разговор с Артур и му е съобщил, че близо месец той няма да бъде на разположение за официални срещи. Ръководството на Ботев ще направи всичко възможно южноамериканецът да получи БГ-паспорт до средата на март и след това да бъде картотекиран. Така Ботев (Пд) остава само с един ляв защитник в лицето на национала Веселин Минев.

Междувременно стана ясно, че в клуба са пристигнали всички „жълти карти" на новите попълнения, които по план трябва да бъдат картотекирани на 17 февруари.
Днес от 15:00 часа съставът на Станимир Стоилов се изправя в поредната си контрола в Кипър, която е с Дукла (Прага). Оставащите проверки на Острова на Афродита ще се провеждат в Ларнака, а не в Паралимни.

В Русия започна най-скандалната олимпиада“, пише във водещия си материал вестник „7 дни спорт“
Най-скандалната зимна олимпиада в историята започна! В следващите 16 дни най-добрите спортисти от 88 държави ще разпределят 98 комплекта медали в 15 вида спорт. Но това остава на заден план, защото скандалите в Сочи нямат край - корупция, проблеми със сигурността и невиждана мизерия в хотелите. Журналисти от западни медии не спират да пишат как нямат вода, а в стаите им се разхождат улични кучета. В опит да се оправдае вицепремиерът на Русия Дмитрий Козак обясни, че имат запис как душовете в баните не се използват правилно. След това домакините се усетиха и обясниха, че скрити камери няма и никой никого не шпионира.
От Международния олимпийски комитет обаче нехаят за скандалите в Сочи. Вместо да говори по актуалните теми, президентът на МОК Томас Бах обясни, че слънцето над града грее и това е най-важното.
Левски на крачка от сензационен трансфер“, пише още вестник „Тема спорт“.
Левски е на път да осъществи сензационен трансфер, като привлече 29-годишния бразилец Рафаел Бастос. Офанзивният халф, който може да играе и като дясно крило, направи име в Европа с екипа на ЧФР Клуж. С румънския тим игра два пъти в груповата фаза на Шампионската лига. В турнира той има 15 мача, 13 като титуляр, отбелязал е 2 гола - срещу бившия си тим Брага. И е мерил сили с отбори като Байерн, Манчестър Юнайтед и Рома.
29-годишният халф в момента играе за Ал Насър в Саудитска Арабия, но е пред раздяла с клуба и ще може да премине при „сините“ като свободен агент. Преговорите между двете страни са тежки - Бастос е отказал първата оферта на Левски, тъй като иска по-висока заплата. Разговорите обаче продължават и е възможно да се стигне до положителна развръзка.
Бастос започва кариерата си в родния Бахиа, след това е закупен от Крузейро, но за този тим няма официални мачове, защото е преотстъпен на португалския Беленензес. В началото на 2010 година вече е в Брага, а след края на първенството правата му са откупени от ЧФР Клуж. От румънския отбор следва трансфер за 2,7 милиона евро в Ал Насър през декември 2012 година. В арабския тим Бастос получава по договор по 800 хиляди долара годишно, но в последно време от клуба не му плащат заплатата. Бразилецът дори се оплака наскоро, че са прибрали паспорта му и не му позволяват да напусне страната.
Левски продължава да следи случващото се с Бастос. „Сините“ са изпратили втора оферта до агентите му. От там отговорът е бил - "Изчакайте до понеделник". Причината е, че те очакват доста добро финансово подплатено предложение от азиатски клуб. То трябва да бъде получено най-късно до неделя. Ако това не се случи, Бастос е дал дума, че ще пътува за София в понеделник, за да мине медицински прегледи. В момента ръководството на Левски стиска палци азиатците да не се договорят с Бастос. И да могат да го имат в редиците си в началото на следващата седмица.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?