61

Представиха Стойчо Младенов като шеф на ЦСКА 1948

Стойчо Младенов е новият оперативен директор на ЦСКА 1948. Днес той официално бе представен пред клуба и медиите. "Приключих треньорската си кариера и приех ново предизвикателство да бъда ръководител. Започвам работа с легенди на ЦСКА.

Къде да отида да работя? В Лудогорец? В Левски? Най-нормално е да работя с приятели от ЦСКА. Не се притеснявам от реакциите на феновете на ЦСКА. Мога да отида на мач на Армията. Защо не? Получих много съобщения с хули и заплахи. Получих обаче и много съобщения, които одобряват моето решение.

"И на мен не ми е неприятно, че има две ЦСКА-та. Но това има решение, това зависи от всички нас, които работим в ЦСКА, както на "Армията" така и тук. Аз искам да видя единен ЦСКА. Стига това разделение, феновете разделени, легендите разделени, ръководители, които са изключително богати и заможни - и те разделени. Ако всичко това го съберем в едно, ЦСКА ще бъде непобедим. Не говоря за обединение, аз казвам единен ЦСКА. Има разделение между феновете, факт ли е - факт е. Защо в Левски няма такова разделение, успяха да се обединят всички?", заяви Стойчо Младенов при представянето си като оперативен директор на ЦСКА 1948.

Младенов, който доскоро заемаше треньорския пост в ЦСКА-София, изтъкна, че треньорът на ЦСКА 1948 Любослав Пенев ще има пълна спортно-техническа власт във футболния клуб. "Това е първата страница от новия ми живот в спорта. Приключих кариерата си като треньор и преминавам в друга сфера като ръководител. Надявам се с опита си да бъда полезен на клуба да постигне целите си. Клуб, който е основан от фенове и легенди на ЦСКА. Виждам, че се развива възходящо и самото представяне и класиране показва и доказва, че тук се работи професионално, защото в клуба има професионалисти, играчи и легенди на ЦСКА, затова именно клубът се развива възходящо и положително. Естествено, след като нямам други оферти от България, изборът ми беше да стана ръководител, аз съм доволен и щастлив, че влизам в ЦСКА, където е изпълнено с фигури, с табели на ЦСКА. Всичко това е ново за мен, ще ми трябва първоначално време да се ориентирам и да се адаптирам към това, коеот ще дефакто ще върша", сподели Младенов след своето представяне.

"Всеки е в правото си да бъде недоволен, всеки е в правото си да израява своето недоволство. Аз съм достатъчно зрял, за да преценя какво трябва да направя в един определен момент от моя живот. Какво по-естествено има от това да отида в клуб, в който работят мои съотборници, легенди на ЦСКА. Къде да отида - в Лудогорец, в Левски? След като ме принудиха да напусна ЦСКА от "Българска армия", къде да отида? Мисля, че попадам на точното място, един отбор, който има бъдеще", каза още той.

Относно предишните си коментари за ЦСКА 1948, Младенов каза: "Така разсъждавах и така мислих. Имах възможност в тези три месеца доста често да се срещам с хората, които работят в клуба, със спонсорите и да добия по-добра представя за този клуб. Понеже се говори наляво-надясно, че е заради пари, трябва да ви кажа, че това е най-малката заплата, която съм получавал в моята състезателна кариера като футболист и треньор. Напълно наясно съм в какъв клуб влизам, в клуб с големи амбиции, с клуб с големи цели и всички те са постижими. Тепърва ще разбирате много неща, много новини, надявам се всичко да бъде успешно от това, което имам като идея".

За работата с Любослав Пенев Младенов заяви: "Това е прецедент да бъдем в един клуб с него, силни характери, нормално е понякога да има искри, но ето, има нещо, което да ни обедини и това е футболният клуб ЦСКА, така че има за какво да работим в бъдеще съвместно и работата ни да бъде успешна".

Той разкри, че може да изгледа на живо дербито между ЦСКА 1948 и ЦСКА-София в края на месеца и не се притеснява от реакцията на феновете на "армейците". "Нормално е да има реакция от някои крайни, но както получавам крайни съобщения, така получавам и много одобрителни, които проявяват разбиране за всичко това. Това са напълно нормални неща. Да наречем ли Гибона предател, че беше в ЦСКА? Или Наско Сираков? Просто да не задълбочаваме темата. Тук съм и ще дам най-доброто от себе си, каквото е необхдимо от мен, за да просперира клуба и да се развива полоожително".

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
1 коментар
Старият чорбар

Старият чорбар

17.08.2022 | 12:52

От легенда до ибрик има само една крачка и този измекярин я напреви. Не стъпвай на Армията не си добре дошъл. Голям бок.ук

Отговори
0 1

Анкета

За кого ще гласувате на 2 октомври?