102

Преди Хебър - Берое: Всички сметки са без кръчмар

Днес от 18:30 часа ще се изиграят последните 3 мача от плейаутната серия(11-16 м.) в efbet Лига, а след тях ще стане ясен участникът на баража за оставане в групата. 

Както стана ясно миналата сряда отборите на Спартак(Варна) и Септември(София) изпаднаха официално от групата на "майсторите".

В последния кръг днес Септември приема Ботев(Враца), Хебър е домакин на Берое, а Пирин ще посрещне у дома деморализиран Спартак(Варна).

Преди тези последни 3 срещи класирането изглежда по следния начин:

11. Ботев Враца 32 точки
12. Берое           32 точки
13. Пирин          31 точки
14. Хебър           29 точки

Видно от него е , че първото и най-важно условие, за заплитане на възела в подреждането, е Хебър да победи Берое. При всеки друг изход на мача в Пазарджик ще е ясно, че Хебър вече трябва да започне проучване на съперника си от Втора лига в лицето на Спортист(Своге). 

При победа на Хебър сценарий с 2, 3 или 4 отбора с по 32 точки става напълно реален, което прави сметките изключително любопитни. При успех на пазарджиклии над Берое и двата отбора ще станат с равен брой точки. Пирин може да събере 32 точки при реми в домакинството на Спартак(Варна), а Ботев остава с 32 точки, ако загуби гостуването на Септември

Какво казва регламента?

При два отбора с равен брой точки се гледат преките мачове и головете на чужд терен в тези двубои. Ако три и повече отбори имат равен брой точки се прави мини-класиране само с мачовете между тези тимове, като и в двата варианта се вземат под внимание само мачовете в редовния сезон.

Мачовете между отборите в редовния сезон са следните:

Ботев Враца – Берое 2:0/1:2
Ботев Враца – Пирин 0:0/1:2
Ботев Враца – Хебър 0:0/2:0
Берое – Пирин           1:0/0:0
Берое – Хебър             0:2/1:1
Пирин – Хебър            2:0/0:0

Вариантите са най-общо 5: 

Първи – само Берое и Хебър остават с 32 точки, а Пирин печели срещу Спартак (Варна). При този сценарий Ботев Враца не е загубил мача си от Септември.

Хебър ще завърши преди Берое в крайното класиране, тъй като има по-добри показатели в преките двубои – победа в Стара Загора с 2:0 и равенство в София – 1:1

13. Хебър
14. Берое

Вариант 2(най-малко вероятен) – Берое и Хебър остават с 32 точки, а Пирин губи срещу Спартак(Варна). При този сценарий Берое и Хебър ще оцелеят, тъй като ще изпреварят Пирин, който ще остане с 31 точки и ще играе бараж

Вариант 3 – Берое, Пирин и Хебър събират по 32 точки.

Този вариант е възможен, ако Ботев не загуби от Септември, а Пирин направи реми със Спартак(Варна). Безспорно това е най-интересният сценарий, защото в мини-класирането те събират по 5 точки помежду си. Пирин обаче е с най-добра голова разлика в преките двубои и ще заеме 12-то място, Хебър ще е 13-ти, а Берое ще играе на бараж.

12. Пирин 2:1 5 т.
13. Хебър 3:3 5 т.
14. Берое 2:3 5 т.

Вариант 4 – Ботев, Берое и Хебър събират по 32 точки.

Този вариант е реален, ако Пирин спечели или загуби срещу Спартак Варна, а Ботев загуби от Септември. Ако „орлетата“ загубят от „соколите“ ще играят бараж и другите отбори ще дишат спокойно, ако обаче благоевградчани бият те ще оцелеят. В мини-класирането Ботев ще е със събрани 7 точки от преките мачове, а Хебър и Берое с по 4. Отборът на Любо Пенев обаче има по-добри показатели от Берое в прекия мач, което означава, че момчетата на Николай Киров отиват на бараж.

12. Ботев 7 т.
13. Хебър 4 т.
14. Берое 4 т.

Вариант 5 – 4 отбора с по 32 точки.

Безспорно това е най-любопитният сценарий. Той може да се случи, ако Пирин и Спартак(Варна) завършат наравно, а Септември победи Ботев Враца. Реално това се оказва единственият проблемен вариант за Хебър, който ще изпрати отбора да играе бараж, ако е победил Берое. В това мини-класиране Пирин е с най-много точки – 9, Ботев и Берое са с по 8, а Хебър е само с 6 пункта.

11. Пирин 9 т
12. Ботев 8 т.
13. Берое 8 т.
14. Хебър 6 т.

При това положение дори и мачът между Септември и Ботев(Враца) ще има пряко отношение към отборът, който ще играе бараж, независимо, че Септември изпадна, а Ботев оцелява при всички положения, но срещата оказва пряко влияние върху класирането.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?