Следвайте ни

Прав е Крушарски! Само карантина може да излекува футбола ни

viber icon

Да закрием футбола в сегашния му вид за 5 години и да градим отначало. Това предложение направи вбесеният след загубата на националния ни отбор от Уелс президент на Локомотив Пловдив Христо Крушарски. Това бе и най-важната част от изказването му, която бе гарнирана с характерните за него пиперливи фрази по адрес на възпитаниците на Георги Дерменджиев, съдиите в нашето първенство и работата с младите по клубовете.

Напълно подкрепям Крушарски. През тези пет години не трябва да има първенство, не трябва да бъде излъчван шампион и носител на Купата. Мачовете няма да бъдат включвани листи за залагания по букмейкърските къщи, за да се развращават футболистите и хората около любимата игра. 

Част от бюджетите ще отиде за изграждане на терени, а друга за командироване на млади треньори да стажуват в елитни западни академии. Така след Освобождението България е обучила инженери, архитекти и пълководци на световно ниво. Не виждам защо този опит на дедите ни да не бъде приложен и във футбола.

 

Winbet - истинската тръпка от победата! (18+) 

Всъщност има една причина и тя е същата, заради която футболът ни е в сегашното мизерно положение. Кърлежите, които са се вкопчили в любимата игра от началото на демокрацията, искат тя да е в точно такава позиция. Заради тях световните компании, развиващи бизнес у нас, не са дали и стотинка за футбол. Защото не искат да имат нещо общо с една по варварски алчна шайка, която изпразни стадионите и затри продуктивни футболни центрове като Бургас, Плевен, Сливен, Русе, Добрич, Петрич и още много други.

С петгодишната карантина хранилката на тези кърлежи ще бъде спряна, а обучените в Европа специалисти ще започнат да преподават на подрастващите футбола, който се играе отвъд Драгоман.

Дали това е възможно да се случи, или е прекалено хубаво, за да стане тук? Със сигурност точно сега никой от факторите в нашия футбол не би го поискал. И няма да го допусне. 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Зико

Зико

17.10.2020 | 21:23

БНТ има 4 канала и е държавна телевизиа на наша издръжка. Защо не предава мачовете първенството . Първенството съ що е българско. Защо трябва да гушим Киро Домусчиев. Започна с такса от 4 лева а сега е 9 защо?

Отговори
0 0
Топкомир Ритнитопков

Топкомир Ритнитопков

16.10.2020 | 15:05

Футболът трябва да бъде аматьорски, не само в България, но и в цяла Европа., и пълна забрана на букмейкърските залагания.... Но това няма да стане заради милиардите които печелят някои хора от този спорт,. (Справка - колко балъци плащат за Диема Спорт)

Отговори
0 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Подкрепяте ли предложението на ГЕРБ за Велико народно събрание и промени в конституцията?