61

Поставиха умопомрачителна цена на Манчестър Юнайтед

Американските собственици на Манчестър Юнайтед семейство Глейзър са поставили абсурдно висока цена на клуба. С това те искат да покажат ясно, че не желаят нито да продават, нито да преговарят за евентуална смяна на собствеността. Според "Мирър" семейство Глейзър искат умопомрачителните 9 милиардна паунда, което е над два пъти повече от рекорда за най-скъпо продаден спортен клуб.

През лятото клубът от НФЛ Денвър Бронкос бе продаден на консорциума Walton-Penner за около 4,2 милиарда паунда. Така бързо бе подобрен рекордът, поставане със закупуването на Челси, за който новият собственик Тод Боели плати 2,5 милиарда паунда и пое ангажимента да инвестира във времето допълнителни 1,75 милиарда.

Според "Спорт Илюстрейтид" в момента най-скъпият футболен клуб е Реал Мадрид, който е оценяван на около 4,6 милиарда паунда. На второ място е Барселона - 4,5 млрд, а третата позиция е именно за Манчестър Юнайтед, оценяван на 4,1 милиарда. Следват Ливърпул (4 млрд) и Байерн (3.9 млрд).

Глейзър са поставили тази цена, след като британският милиардер сър Джим Ратклиф призна, че за втори път е направил опит да купи Манчестър Юнайтед и е разговарял за това с американците, но те са обявили, че клубът не се продава.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?