Край и на "Еврофутбол", отнемат му лиценза

Лицензът на букмейкъра "Еврофутбол" ООД ще бъде отнет от Държавната комисия по хазарта днес, алармираха от компанията. Заседанието е от 11 часа и в дневния му ред има две точки, които засягат лицензите на "Еврофутбол".

От компанията, с основен акционер Васил Божков, алармираха, че с отнемане на лиценза ще бъдат затворени 800 пункта, в които работят 2300 физически лица, а повече от 100 търговски партньори ще бъдат лишени от приходи.

Обвиненията са за нарушение, аналогично на това на Национална лотария - държавната такса е плащана върху 20% от печалбата, а не 15% от оборота. Предполагаемата загуба за бюджета е над 300 милиона лева.

В "Еврофутбол" съзират заговор срещу тях, след като техните пунктове са затворени още на13 март заради извънредното по;ожение, а тези на Спортния тотализатор - не. Интересно е и, че контингентът на тотализатора е по-възрастен от този на "Еврофутбол".

Любопитно е, че съдружници на Васил Божков в "Еврофутбол" са братя Найденови, които първи огласиха, че лотарията плаща по-ниска ставка.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
Тони

Тони

25.03.2020 | 17:59

И игралните зали да забранят,,че да се спре напълно грабежа на народа,защото те взимат имоти, заплати,социални помощи, докарват болните мозъци на хората до глад и мизерия. Хазарната държава. Корона вируса помогна на много хазартно зависими ,болест за която държава си затваря очите.Забрана.

Отговори
1 0
Що ли?

Що ли?

25.03.2020 | 12:22

Че това да плащат 20% от печалбата а не 15% от оборота нали вие сте го разрешили???Кой е виновен??? В случая е този който яде баницата а който му я дава -Невинен!! Е няма такава държава!А и ортаците понеже свидетели -невинни те обратно яли от баницата ама казали че Божков им е дал

Отговори
11 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?