Следвайте ни

Поморие хвърли кърпата заради стадиона 

Тази сутрин футболисти и треньор са били уведомени за разтрогване на договорите

viber icon

Отборът на Поморие напуска първенството на Втора лига и няма да продължи участието си през пролетта. Това стана ясно след проведеното снощи събрание на ръководството на клуба.

Клубните шефове на Поморие взели решението заради проблема с базата.

Както е известно, Поморие играе вече трети сезон домакинските си срещи на стадиона в Несебър, тъй като собственото им съоръжение е с изкуствена настилка от старо поколение и не може да бъде лицензирано за професионалния футбол.

Общината, която е собственик на клуба, е преценила, че не може да издържа клуба при това положение - постоянно плащане на наеми, транспорт за отбора и за феновете дори и за домакинските мачове. Решението е базирано на перспективата, че първият проблем е ремонт на стадиона и тогава да се търси вариант за връщане във Втора лига.

Днес футболисти и треньор бяха уведомени за разтрогване на договорите.

След депозиране на официалното писмо за отказ в БФС, отборът на Поморие ще се води изпаднал и от лятото ще се състезава в Югоизточната Трета лига. 

Тъй като поморийци са изиграли половината мачове, напролет играещите по програма срещу тях ще записват служебна победа с по 3:0.

 

Димитър Комсийски

Димитър Комсийски

Репортер-редактор - екип "Регион" Пазарджик

Димитър Комсийски е магистър по икономика в УНСС. Завършил е висшето си образование през 2000 г. Той е най-дългогодишният журналист на „Пазарджишка Марица”. Работи в екипа на вестника от неговото създаване и до момента, вече над 15 години. .   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?