64

Положението в БФС: Един, който не може да чете е сменен от друг, който чете по-лошо

Интересно, имаме Кирил и Методий в СV-то си, гордеем се с азбуката ни, а винаги назначаваме да ни управляват кратунковци. Сега в БФС положението е следното: Един, който не може да чете, е сменен от друг, който чете по-лошо от него. 

Интересна работа са конгресите ни. Дали на БКП, дали на БФС - никаква разлика. Излизат на трибуната хора, които слагат за трети път костюм (след абитуриентската и сватбата) и громят наред недъзите на родния футбол. След това отиват да гласуват в тъмната стаичка и... хоп - пременил се Илия, пак в тия! Промяна няма.

Гледах на живо картина от конгреса. Докато брояха гласовете, Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров се снимаха за спомен с над 500 души. Всичките се здрависваха с тях и ги потупваха по рамото. И в крайна сметка - 181 гласа от 468 възможни. Не ви ли напомня на снимките на видните авджии от едно време с отстреляния дивеч? И тези, с тениските под ризата и сакото, се погрижиха дивечът Бербатов да е с възможно най-големи рога.

Промяна в БФС няма. Всичко е като вица за смяната на чаршафите в пионерския лагер - първа барака на втора и обратно. Слушах Боби и Касабов. Първият говори с много труд. Мишо "бавареца" е като местното тамошно возило на сняг - или си е забравил ченето, или е сръбнал, ама така фъфли, че нищо не му се разбира. Пет минути мъка. Само Гонзо прочете почти без грешки това, което му бяха написали. Добре е обаче да се помъчи и порепетира думички като "съсредоточавам", че на сбирките на УЕФА преводачите не са българи.

И така, Георги Иванов-Гонзо ще управлява (визуално) българския футбол. Като пловдивчанин трябва да съм радостен, но не би. Просто Гонзо не е моя човек като ръководител. За тарана с лактите не говорим, той беше добър. Визията на Гонзо за футбола не е еволюирала още от времето му в Рен, когато каза, че силни футболисти в отбора му няма, само един вратар, чехче, ставал. Та това чехче бе Петер Чех, който е най-добрият вратар в родината си след легендарния Иво Виктор.

Като шеф на националните отбори Георги Иванов не ни убеди, че знае какво прави. Плътно зад Младен Кръстаич - и в резултат 60-70 души наши национали за 3 години. Никаква визия за националния отбор. Избраха го за кандидат, тъй като нито на йота вижданията му не се различават от тези на Боби Михайлов.

Не знам дали назначаването на Гонзо за шеф в БФС ще е добре за Пловдив и футбола. Кметът Костадин Димитров открито подкрепи Бербатов и даже се стягаше за член на Изпълкома.

Гонзо е на контра с Пловдив и по друга причина - той е двигателят на скандала около мача с Унгария. Тогава, без да знае, че стадион "Христо Ботев" не отговаря на изискванията на УЕФА (б.а. - заради осветлението) искаше да премести мача с Унгария в Пловдив. Не стана - срещна отпор от страна на строителя Илиян Филипов, който стана причина кметът да откаже домакинството. Това беше добре, тъй като Пловдив няма нужда от подпалени коли, изпочупени прозорци и спукани глави заради тогавашната конфигурация на шефове в БФС.

Любопитно е сега дали Гонзо ще върне националите в Пловдив за мачовете!? Жените нямат работа в Кърджали, където "плакнаха очите" на местните фенове в мач със Северна Македония. 

Очаквам скоро време кметът Димитров да се срещне с Гонзо, за да уточнят какво ще е положението с въпросните мачове. Защото в момента само в Пловдив националите могат да играят при пълен стадион.

Любопитни седмици ни предстоят.

По принцип Гонзо е директен. Ето на снимката (б.а. - от наш папарак) пикае на проблемите с ЕВН. Случката е в Пловдив зад бившия Партиен дом. Културна работа! Друго си е такъв човек да ръководи футбол ни, нали!

Абе, какъв футбол, к'ви 5 лева...

Оцени новината

Оцени новината
3.9/5 от 197 оценки
3.9/5 от 197 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
38 коментара
на гонзо левия т.к

на гонзо левия т.к

29.03.2024 | 19:42

Човекът не е наред с простата, бе, какво се смеете? Абе то да беше само простата щяхме да му влезем в положение, ама и с главата не е наред. Такова н.а.с.и.р.а.н.е стана с тоя избор! Как можаха да предпочетат този смотаняк пред хората с визия? Що за народ сме? Царят беше прав- чипът ни не е наред. Бих искал да се извиня на Стилиян, Бербатов и Мартин и по-далеч да стоят от тази нашенска тиня.

Отговори
4 0
М.Димитров

М.Димитров

25.03.2024 | 14:35

Съжалявам за техническата грешка. преди ,вместо педи.

Отговори
0 3
М.Димитров

М.Димитров

25.03.2024 | 14:34

Един съвет към Юлиян Ангелов-Не критикувай,педи да видиш как работи Г.Иванов.Или по-точно-Не слагай каруцата пред коня!!! На това му викам Плюнковец.

Отговори
0 9
Тоз де пикай начи

Тоз де пикай начи

21.03.2024 | 11:03

Ша умра от смях, уби тока

Отговори
7 1
Стеф100

Стеф100

20.03.2024 | 10:11

Този, който е писал статията е от този тип хора - до обед мрази себе си, след обяд всички останали.

Отговори
1 9
Кольо

Кольо

18.03.2024 | 08:24

Не виждате, ли че върху ел. таблото има лист, и че човекът най-вероятно учи да чете изказването си пред БФС.

Отговори
27 2
Дядо поп

Дядо поп

18.03.2024 | 07:14

Май още поне 10 години ще ни бият по път и над път.

Отговори
26 3
Любезния човек

Любезния човек

18.03.2024 | 00:13

Георги Иванов--Гонзо Царя!! Само Левски!!!!

Отговори
4 39
Бай Драгой от Софстрой

Бай Драгой от Софстрой

17.03.2024 | 15:42

Моля да спрете пикаенето по таблата на енергопедерастите че те само това чакат да вдигнат цената включвайки в микса и ползване на тоалетна!!!! ПУУУУ тяхната мама!!!!

Отговори
63 2
Йокин

Йокин

17.03.2024 | 15:15

Пръв,да Хвърли камък,който е безгрешен...

Отговори
15 36
диоД

диоД

17.03.2024 | 18:07

За кое - заради липсата на визия (и, апропо интелект) за бъдещо развитие и продължаването на досегашната политика или заради пикаенето...

Отговори
30 5

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?