64

Полицията тараши офиса на Байерн заради човек на Путин

Огромен скандал разтърси един от най-големите футболни клубове в Европа. Германската следствена полиция е направила щатен обиск на офисите на гранда Байерн и стадион „Алианц Арена“ в Мюнхен.

Акцията е направена във връзка с огромно разследване на пране на пари. Основният заподозрян е руският богаташ Алишер Усманов, който е един от най-приближените олигарски до Владимир Путин.

Следователите са търсели доказателства за финансови машинации с участието на бившия собственик на Евертън. Причината за претърсването на офисите на Байерн е фактът, че Усманов често е бил ВИП гост на баварците.

Счита се, че той е получавал поканите от настоящия почетен президент на Байерн Ули Хьонес, който е бил съсед на руския милиардер на езерото Тeгернзее. Алишер Усманов е престанал да обитава дома си в Германия след началото на руските военни действия срещу Украйна, когато заедно с редица близки до Путин богаташи от Русия стана обект на разследвания от страна на европейските власти.

От прокуратурата бяха категорични, че разследването не се води срещу Байерн и няма да бъдат повдигани никакви обвинения срещу хора от управлението на клуба.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?