61

Почетино обеща страхотни неща на феновете на Челси

Новият мениджър на Челси Маурисио Почетино обеща здрава работа и успехи на феновете на тима. Той също така говори за взаимоотношенията с привържениците на сините от Лондон, а също така за предстоящото домакинство срещу Ливърпул и целите, които си поставя през следващия сезон.

“Вече имах няколко контакта с феновете на отбора из улиците на Лондон и Барселона, където бях преди да дойда. Хората са наистина развълнувани за бъдещето на клуба, както и ние самите. Това, което мога да обещая, е, че ще работим усърдно и ще защитаваме фланелката до самия край. Ще се опитаме да направим всичко възможно, за да могат да се чувстват горди. Също така ще се постараем да покажем, че наистина, ама наистина ни е грижа. Това е, което можем да обещаем.

Целта ми през този сезон е да побеждаваме, защото това е същността на футбола. Ще си прекараме добре, ще изградим добри взаимоотношения и ще създадем приятна атмосфера, но в крайна сметка най-важното е да печелим. Ако побеждаваш, това ти помага да развиеш всичко останало. Футболът се върти около резултатите. Как ги постигаш е друг въпрос, защото има хора, които се интересуват от начина, по който идват резултатите. Но все пак ние искаме да печелим, да сме конкурентоспособни и да бъдем животни, които желаят да се състезават всяка седмица и във всеки мач. Преди това обаче трябва да го прехвърлим върху тренировъчния терен и да работим по този начин.

Вълнуващо е, че първото ни домакинство ще бъде срещу Ливърпул. Колкото и скоро да изглежда, всъщност това все още е далеч във времето. Първо трябва да се запознаем с играчите, да започнем работа и да отидем на турне в Америка, което ще бъде невероятно, защото ще се срещнем с местните фенове. Ще бъдем готови за първия мач срещу Ливърпул и ще бъде толкова вълнуващо първия ми мач с Челси в Премиър лийг да бъде на “Стамфорд Бридж”. В лицето на Ливърпул ще срещнем тим, който е доста добър, знам го доста добре от миналото. Сега е важно да си ни представим на “Стамфорд Бридж”. С моя екип познаваме доста добре стадиона и знаем, че ще създадем добра атмосфера заедно с феновете.

Определено съм наясно, че трябва да изградим взаимоотношения с привържениците. Миналото на мен и моя щаб си е минало и ние сме горди с него, но сега е време да градим в нов клуб с различни фенове, които се държат по различен начин от тези на други клубове. Така че е наша отговорността да изградим много добри взаимоотношения с нашите нови запалянковци. Надяваме се възможно най-скоро да създадем това приятно чувство, но много добре знам, че това трябва да стане чрез сигналите, които отборът изпраща към тях. Трябва да бъдем отбор, който показва задружност, показва грижа към клуба и фенове, както и се бори докрай за емблемата. Това е най-важното нещо. Привържениците трябва да усещат, че футболистите са отдадени в мачовете и че ще умрат за този клуб. Това е най-същественото: да създадем това приятно чувство и определено да сме горди едни с други”, заяви Почетино пред клубната телевизия.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?