По пазарни цени Ботев два пъти по-скъп от Локо

Само жълто-черните са с играчи над милион евро - Тодор Неделев и Антонио Вутов, според сайта transfermarkt.com

Ботев е двойно по-скъпият отбор от двата в пловдивското дерби днес. Това става ясно след поглед върху цените на играчите в авторитетния сайт transfermarkt.com. 

Домакините от Локомотив са оценени на общо 4.9 милиона евро, докато жълто-черните се котират из Европа за 9.45 милиона. 

Двамата най-скъпи играчи в Пловдив, според transfermarkt.com, са Тодор Неделев (2.2 милиона евро) и Антонио Вутов (1 милион). Те обаче няма да са на разположение на треньора Желко Петрович за сблъсъка. Неделев премина ядрено-магнитен резонанс заради проблеми с менискуса и се оказа, че му е необходимо дълго възстановяване. Затова и той реши да отскочи тези дни до Слънчев бряг, за да почине и по този начин помогне за рехабилитацията. Вутов също е с проблеми и пропуска дербито, по информация от щаба на Ботев. 

При жълто-черните няма да го има и Кристиан Добрев, който подписа през седмицата нов договор и е преотстъпен на младежкия тим на Порто за една година. 

При това положение днес на "Лаута"ще се изправят Локомотив (4.9 милиона евро) срещу Ботев (6.05 милиона). 

Според  transfermarkt.com най-скъпият футболист на Локо е Стивън Езе, който е оценен за 700 хиляди евро. Цената му обаче е много условна, тъй като договорът му с черно-белите изтича през декември. Втори в листата е Парвиджон Умарбаев - 500 000, а трети - защитникът Милош Петрович, който струва 400 хиляди.

Бирсент Карагарен и Мартин Луков са най-скъпо оценените българи в селекцията на Бруно Акрапович. Двамата струват по 350 хиляди. Любопитното е, че в transfermarkt.com са поставили цена от 100 000 евро за капитана на Локомотив Димитър Илиев. Причината най-добрият в момента футболист да е с най-ниска цена се крие в годините му - 32. Инвестицията в такива играчи се смята за много рискова и по тази причина те не се котират високо.

На 100 000 евро в Ботев е оценен само юношата Иван Василев. В отсъствието на Неделев и Вутов най-скъпите играчи на жълто-черните на "Лаута" днес ще бъдат Антонио Вутов и Фернандо Виана. Двамата струват по 700 000 евро според разкладката на transfermarkt.com. Изненадващо след тях се нарежда нароченият негласно за гонене бразилски бек Джонатан Перейра - 450 000. След него в листата е Кристиан Димитров, оценен на 400 хиляди. Толкова струват още Димитър Пиргов, Лъчезар Балтанов и Марко Перван. При Димитров ситуацията е малко условна, тъй като през лятото от Университатя Крайова предложиха за него 700 000 евро, но той отказа.

И така очакваме с интерес днешния сблъсък между Ботев и Локомотив. На терена ще има играчи за 11 милиона евро.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?