61
Следвайте ни

Пловдивско момче е най-обещаващият млад вратар в Ла Лига

viber icon

Вратарят на младежкия национален отбор Виктор Николов през това лято премина в испанския Хетафе и към момента е трети страж на тима от Ла Лига. Момчето от Пловдив мечтае за голяма кариера и е на прага й.

"Аз съм Виктор Георгиев Николов, роден съм в Пловдив и от много малък с моите родители се преместихме във Валенсия", споделя той пред колежката Ралица Караджова от dsport.bg. "Първоначално трябваше да правя нещо, като всяко малко дете. Бях дебеличко момче, мама ме записа на футбол, защото това ми харесва и моите приятели правеха това. Така се започна“, каза Николов и разкри: "не обичах много да бягам на вратата много ми харесваше. Запалих се по това да съм вратар. Играех в един местен отбор, Маниса, това е като село във Валенсия. Там започнах и малко по малко започвах да играя все повече мачове. Там няма много вратари, защото всички искат да вкарват голове и много малко искат да са на врата. Започнах да задобрявам, влизах в по-добра физическа форма и постепенно се случиха нещата“, каза третият вратар на първодивизионния испански Хетафе.

Николов разкри и на кой голям вратар симпатизира: "Възхищавам се на Виктор Валдес, защото освен, че се казва по същия начин, а и много ми харесваше като вратар. Беше като котка и много обичам такива вратари, които имат добри рефлекси и мога да кажа, че съм се учел от Валдес“.

Той разказа и как е протекла неговата кариера: "Постепенно се учех, винаги съм се учил сам, защото съм само дете вкъщи. Нямам братя или сестри и винаги съм обичал самостоятелно да се уча. Малко по малко гледах по-големите и се учех от тях. След този отбор преминах в Алборая, който е местен, но по-важен. Той има много добра школа. Това беше когато бях на 15 – 16. Направих 3 добри сезона и играех в елита до 19 години, когато бях на 17. Тъкмо навърших 18 и направих най-добрия си сезон, като станах вратаря с най-малко допуснати голове. Тогава ме забелязаха Елче и отидох там. Обади ми се Ангел Стойков да дойда в националния отбор до 18 години. Направих много добра година с Елче и преминах във втора дивизия Б в един по-малък отбор. Там също се представих добре, играх за Купата на краля, срещу Леганес, Екстерамдура и така. След този сезон ми се обадиха от Хетафе да премина там“.

"Беше изненада, защото никога не съм играл в толкова добри отбори и не съм очаквал. Наистина беше и е много добро приключение да се уча от големи вратари като Давид Сория и Рубен. Те са в елита вече доста година и наистина е чест да си там, защото се учиш от най-добрите. Ла Лига е едно от най-добрите първенства в света“, заяви той.

"Не, нямаше как да играя за Испания. Като малък не съм се движил в такива големи отбори. Винаги съм бил в местните отбори. Бил съм добър вратар, обаче не съм бил забелязан от големите, защото физическата ми форма не беше много добра, когато бях малък и винаги съм бил от най-добрите вратари. Пълничък бях, но добре се представях. Като пораствах започнах да имам по-сериозно отношение към спорта и към физическата ми форма. Започнах да влизам в по-важния футбол, в сферата на големите отбори“.

Той разкри и как се почувствал при повиквателната за юношеския национален отбор: "Вкъщи винаги сме си говорили за това. Аз съм българин и се чувствам българин, нищо, че толкова години съм в Испания. Първият път за малко да се разплача, като чух химна. Много беше хубаво“.

"На вратата трябва да си на моменти. Трябва да си чакаш момента и като той дойде, трябва да си в най-добрата си форма, за да хванеш яко мястото и да не го изпуснеш. Например, Дамян Христов идва от Лудогорец, който е един от най-големите отбори в България. Това зависи от мен, да съм уверен. Като тренирам с мъжете, това е друго ниво, играта е по-бърза, шутовете към теб са по-силни и се адаптираш към този ритъм на игра. Мисля, че това ми е помогнало да съм на едно ниво с другите вратари. Аз тренирам с мъжете и като не вляза в групата на мъжете, слизам в Б-отбора и играя с тях“.

"Имам високи мечти, като всеки футболист. Искам докато мога, да вървя все по-нагоре и нагоре. Дано някой ден да мога да играя в Ла Лига, във втора или първа дивизия. В чужбина също в някое силно първенство като Англия или Германия, но в Испания най-добре. В първа дивизия, това ми е мечтата. И да вляза в мъжкия национален отбор, разбира се“, каза Николов за това за какво мечтае и допълни: "Мисля, че каквото бързо идва, бързо си тръгва. Така че трябва с малки и сигурни стъпки да се върви нагоре докато можем“.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кой кандидат-президент ще гласувате на 14 ноември?