Пловдивчанинът Ясен Петров е новият национален селекционер

Ясен Петров е новият национален селекционер на България. Това реши Изпълкомът на БФС, който все още заседава. За предстоящия избор на 52-годишния пловдивчанин "Марица" съобщи още вчера. 

За последно Петров води няколко отбора в Китай, а преди това бе треньор на Локомотив София, Ботев Пловдив, Черно море, Локомотив Пловдив, Нафтекс, Левски и Ботев Враца.

Името на Ясен Петров бе спрягано в последните няколко дни, въпреки че основен фаворит се очакваше да бъде Александър Димитров. 

В същото време стана ясно, че Александър Димитров ще продължи да води младежкия национален отбор на България.

Ясен

Петров е роден е на 23 юни 1968 година в град Пловдив. Играл е за Ботев Пловдив, Пирин Гоце Делчев, Левски София, Локомотив София, Славия, Алки Ларнака, китайските Ухан, Нанджин и Ченду, както и в немските Мепен и Тенис Борусия Берлин. Носител на купата на страната през 1992 г. с Левски и през 1995 г. с Локомотив Сф. В елита е изиграл 231 мача и 50 гола, има и 3 мача за националния отбор на България има 3 мача.

У нас е бил треньор последователно на Локомотив София,  Ботев Пловдив, Черно море, Локомотив Пловдив, Нафтекс, Левски и Ботев Враца.

От 2013 до 2019 година кариерата му преминава в Китай, където води местните Шъдзяджуан, Бейджинг Ентърпрайсес, Хенан и Шъдзяджуан.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?