Пловдивчанинът Георги Кабаков с голям шанс за Мондиал 2022

Пловдивският рефер Георги Кабаков има шанс да стане първият българин от 34 години насам, който да свири мач на Световни финали. Кабаков бе включен в списък от 17 съдии които да участват на елитен семинар в Лисабон. От тях ще бъдат избрани арбитрите за Мондиал 2022 в Катар.

Това може да се счита като логично действие, тъй като в последната година пловдивчанинът попада често в двубоите за Шампионска лига. А при положение, че наистина бъде избран за Световното, то той ще попадне в елитната група на съдии в УЕФА. Той е в първа група и получава срещи от ШЛ и Лига Европа. Последният ни човек в елитната група е бил Атанас Узунов.

Георги Кабаков и сърбинът Сърджан Йованович са и най-младите съдии, които вземат участие в семинара, като и двамата са родени през 1986 година. Останалите са имена като Майкъл Оливър, Антъни Тейлър, Карлос дел Серо Гранде, Хесус Хил Мансано, Клеман Тюрпен, Феликс Цвайер, Даниеле Орсато, Андрис Трейманис, Дани Макелие, Шимон Марчиняк, Артус Соареш Диаш, Овидиу Хатеган, Иван Кружляк, Славко Винчич и Андреас Екберг.

За последно българин ръководи мач на Световни финали преди 34 години. Богдан Дочев обаче се оцапа жестоко, тъй като бе страничен рефер на печално известния мач Аржентина - Англия, на който Диего Марадона вкара гол с ръка. Дочев обаче не сигнализира на главния рефер Али Бенасьор. От тогава наш сънародник не е попадал на Мондиал.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?