4232

Пловдив с решаваща квота в битката за БФС

Пловдив и клубовете от другите градове в Южна България на практика ще изберат новия президент на БФС на конгреса днес

Това става ясно след преглед на актуалния списък на делегатите, които ще участват в общото събрание. Техният брой според футболната централа включва представители на 540 футболни клуба. 

Южняците имат доста голямо предимство пред участниците от Севера в съотношение 326 към 214. За отбелязване е, че по традиция в досегашната история никога всички клубове не са участвали на главния форум за родния футбол. Доста делегати го пропускат, ако е в работен ден, както е днешният случай.

Макар Пловдив да е в пъти по-малък по население от столицата, именно под тепетата и в областта са регистрирани най-много клубове. Те изпращат 62 делегати, докато представителите на София са с трима по-малко. Общо хората от двата най-големи града представят 121 клуба, което е почти една четвърт от тези с право на глас - 22,4%.

Югът е и люлка на парадоксите във футбола. В Смолянска област футбол на практика няма - няма областно първенство - "Родопа" играе в Трета лига, Югоизточна група, и затова от града на Тодор Батков ще има само един делегат на конгреса. "Побратимът" преди години - обща четвърта дивизия, Кърджали, е с десет делегати на форума и, внимание... 20 процента от местните клубове са в елитната Първа лига. Става въпрос за "Арда" и "Крумовград", но е спорно дали този тим не трябва да се брои към пловдивската квота, след като играе мачовете си под тепетата.

Прави впечатление, че делегатите на конгреса с право на глас са намалели с 40 процента в сравнение с форума преди две години и половина.

Към момента в регистъра на Министерството на младежта и спорта има 129 заличени клуба по различни причини. Според списъка на ведомството за лицензираните дружества в момента право за развитие на футбол имат 718 клуба в България. Което е само един от многото родни куриози, с които свикнахме при проточилото се 18 години управление на БФС от Боби Михайлов. 

При 540 потвърдени клуба и 199 в листата на чакащите, които трябва да бъдат приети на новото общо събрание, отново има разлика от 21 клуба в повече спрямо списъците на БФС.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
2 коментара
Асен

Асен

14.03.2024 | 11:04

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим..:---- https://mub.me/mens

Отговори
0 1
Пловдив

Пловдив

14.03.2024 | 09:14

човека ракета Хахахах

Отговори
1 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?