64

Пловдив е футбол, време е за истинския мач

Баба ми (лека и пръст!) преди време казваше, че единственото място, в което е имала пари, пътешествия и отлични отношения, било в дневния хороскоп, та затова си го четяла по няколко пъти.

Подобно е и положението с пловдивските Локомотив и Ботев. Покрай терзанията със стадионите футболът остана някъде встрани, в спомените.

Феновете на "черно-белите" тръпнат в очакване на откриването на "Бесика". Вече и дежурни за почистване са си избрали даже. При "жълто-черните" темата с Колежа също е на дневен ред. Предлагат им стадион без козирка, те се притесняват тези скъпи седалки (130 лв. парчето) дали няма да се развалят, ако дъждът ги пере директно.

И така, днес Пловдив е футбол. Онзи футбол, който всички ние като деца сме виждали и помним, а по-младите са слушали за него. Феновете на Локо и Ботев отчаяно се нуждаят от един истински мач на "Лаута", пък бил той и с битки по терена. Нуждаят се, за да се уверят, че футбол по тези ширини има. 

При Томаш Локо играе нещо нетипично, но засега печелившо. При Копич Ботев спечели най-сетне мач, но още никой сред "жълто-черните" не си прави илюзията, че всичко е цветя и рози.

Хей, всички имаме нужда от един хубав мач! Не заради нови стадиони, не заради премиите на футболистите, а за това, че ние сме Пловдив. Който не разбира какво му казвам - чантата и за хляб!

Да живее футболът довечера!

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.09.2022 | 14:14

ГОСПОДИН ангелов премахнаха ми БАННА ОТ ФАКТИ и БЛИЦ на ВАС ВИ БЛАГОДАРЯ помогнахте МИ БЛАГОДАРЯ ВИ

Отговори
2 0
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

03.09.2022 | 14:12

УВАЖАЕМИ ФЕНОВЕ бъдете ТОЛЕРАНТНИ ЧОВЕЧНИ защото ФУТБОЛЪТ е и ПРАЗНИК то за някои е БИЗНЕС и да ПОБЕДИ по ДОБРИЯ и бъдете ХОРА не създавайтеагресии не чупете бъдете ПРИЯТЕЛИ

Отговори
2 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?