Платини въвежда бял картон

Президентът на УЕФА Мишел Платини ще обяви своята избирателна кампания за поста президент на ФИФА по време на тегленето на жребия за груповата фаза на Шампионската лига, който ще се проведе на 27 август в Монако.

Французинът, който е трикратен носител на "Златната топка" за най-добър играч в Европа, смята да включи в програмата си някои нововъведения във футбола. Новост могат да бъдат белите картони /отстраняване от игра за 10 минути по аналогия с хокея на лед/, както и забрана на трансфери на играчи под 18 години.

Броят на отборите на световното първенство по футбол да нарасне от 32 до 40, планира най-вероятният бъдещ президент на Международната футболна асоциация (ФИФА) Мишел Платини. За да внесе предложението обаче, той първо трябва да бъде избран за заместник на Сеп Блатер на Изпълкома следващата година.

Испанският вестник "АС" съобщава, че именно разширението на Мондиала ще бъде едно от първите предложения на Платини след избирането му за президент. Той направи подобно нещо и с европейското първенство, на което през следващата година във Франция ще играят 24 отбора вместо досегашните 16.

Скандалният президент на Световната футболна федерация (ФИФА) Сеп Блатер беше освободен от членството си в МОК седем месеца преди изборите за нов президент на организацията, която все още оглавява. Това обяви днес президентът на МОК Томас Бах.

Според процедурата 79-годишният швейцарец трябваше да се кандидатира, ако желае това, за нов осемгодишен мандат в олимпийския комитет, заедно с повече от 12 други членове, но е спазил обещанието си, че ще се оттегли.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?