ПИМК фаворит за строежа на Колежа, може да вдигне стадиона за 18 месеца

ПИМК ООД е явен фаворит за строителството на стадион "Христо Ботев", сочат индикативните оферти на кандидатите, участвали в пазарното проучване за крайната цена на съоръжението.

Пловдивската компания предлага да изгради Колежа за 38,9 млн. лева. Това е с 8,5 млн. по-малко от най-високата конкурентна оферта. Другите фирми, участвали в проучването, са Адлер-ИН“ ЕООД, „Маридел 2012“  ЕООД,  „Пътинженеринг“ ЕООД и „Сиенит стротелна група“ ЕООД.

"Тези оферти по никакъв начин не обвързват Общината с избора на изпълнител, нито с цената, на която ще бъде обявена поръчката за строителството на стадиона", уточни за "Марица" Пламен Райчев, заместник-кмет по „Строителство и инвестиции“.

Пазарното проучване ще се използва само като ориентир при оформянето на документите.

"Предстои експертите да огледаме още веднъж проекта и количествено-стойностните сметки, за да определят крайната цена за обекта. Надявам се до края на другата седмица да сме готови с обявяването на поръчката", прогнозира Райчев. Той призна, че одобрените от Общинския съвет 25 млн. лева няма да са достатъчни за довършването на Колежа. Те са част от 37-те милиона, които правителството отпусна целево за изграждане и ремонт на спортни обекти в Пловдив.

"Ще обявим цялата поръчка наведнъж, като условието ще е с осигурените вече 25 млн. изпълнителят да завърши основното съоръжение до фаза, позволяваща стадионът да приема мачове от Висшата лига на България. За довършителните дейности и изграждането на допълнителните съоръжения ще се търси друг източник на финансиране - заем, пари от Общинския бюджет или други донорства.

Договорът обаче ще е за крайната цена, за да не се получи като с "Колодрума" - да се тръгва с поръчка за 12,5 милиона и накрая цената да скочи в пъти", коментира още Райчев.  

"Ако бъдем одобрени за изпълнители, ще построим стадиона за 18 месеца, като всички съоръжения ще бъдат изградени в рамките на цената, посочена в индикативната оферта от пазарното проучване", заяви пред "Марица" собственикът и управител на ПИМК Илиян Филипов.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
7 коментара
ДА НЕ КАЖЕШ , ЧЕ НЕ СА ТИ КАЗАЛИ

ДА НЕ КАЖЕШ , ЧЕ НЕ СА ТИ КАЗАЛИ

12.06.2020 | 14:17

ТОВА Е ГРАБЕЖ БЕ. С 15 МИЛИОНА ОТГОРЕ. ЗИКО ЗНАМ КАКВО СИ МИСЛИШ. ДА КЛЪВНЕШ ЯКА МРЪВКА , ЗАЕДНО С ОНАЯ ЗМИЯ КАНАЗИРЕВА , ДЕТО СИ Я ПРОВЕСИ НА ЩИЯТА ДА ТЕ ХАПЕ КОГАТО СИ ПОИСКА, КАТО МАМИНИЯ. БЪРЗО ДА СТАНЕТЕ ОЛИГАРСИ . АМА ТОВА НЕ Е КОЛОДРУМА , А ДОМА НА БОТЕВ. НЕ ГО ПРАВИ ЗИКО .ФЕНОВЕТЕ ЩЕ ТЕ ПРОВЕСЯТ НА ВЪЖЕТО ОТ ТЕРАСАТА НА ОБЩИНАТА.

Отговори
4 1
мхм

мхм

11.06.2020 | 19:44

"Сокола" потрива радостно кунки. Ще има още много 100 годишно уиски и млади миски на софрата!!!!

Отговори
9 2
Пловдивчанин

Пловдивчанин

11.06.2020 | 19:06

Дали някой вярва че това момченце е собственик на ПИМК

Отговори
12 5
Фен

Фен

11.06.2020 | 19:12

Сега да очакваме ли декларации от втория отбор в град Пловдив, мили потници започвайте да пишете!!!

Отговори
4 2
Митушев

Митушев

11.06.2020 | 17:23

Хареса му да си пере парите през строителството .И кариерите около Пловдив са негови

Отговори
11 6
Драго

Драго

11.06.2020 | 17:32

Предложи някой чист неопетнен.

Отговори
13 1
До Драго

До Драго

11.06.2020 | 20:19

И аз това се казвам, защо има търгове, защо има закони за обществени поръчки и контрол? Та много по-просто би било, когато има нещо за правене (било то стадион, магистрала, булевард или зала), просто се събират монасите от манастирите и с един съдия и един прокурор начело, изпълняват проекта! Така, след като монасите работя, съдията и прокурорът контролират, няма да има никакво съмнение за корупция! Нали?

Отговори
5 1

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?