64

ПИМК: До края на март 2023-та стадионът ще е с козирка

Фирма „ПИМК", която строи стадион „Христо Ботев", даде яснота около строителството на стадиона. От изявлението става ясно, че от януари отборът на Ботев ще може да играе на „Колежа", а цялата козирка ще бъде готова в края на март.

Ето какво споделиха от компанията:

„Продължава ежедневно работата по стадион „Христо Ботев“ съвместно с „ПИМК" и проджект мениджърите от „PM Project Management”.

Към днешна дата всички дейности свързани с груб строеж са приключени.

Хидроизолационните покрития на трибуните на сектори „А“, „Б“ и „В“ са изпълнени. До края на месец септември ще бъде довършен и сектор „Г“ и ще се поставят всички външни и вътрешни дограми.

В средата на август започна монтаж на огради, парапети и ръкохватки, както и подготовка на ВиК и Ел инсталациите около сградата за полагане на асфалтовата настилка.

Довършителните работи вътре в сградата са завършени на 60%.

Фасадата ще бъде готова през средата на октомври, след което започва постепенен монтаж на стоманена козирка - етап I, над трибуните. Очакваме да бъде завършена най-късно до края на месец декември 2022 година.

След проведена среща във Вторник, 30 Август 2022 г. с кмета на град Пловдив, г-н Здравко Димитров, в която участвахме ПИМК съвместно с проектантите, представители от феновете на клуба и надзора, бяха уточнени важни детайли, след които очакваме финалните проектите да бъдат предадени на изпълнителя до началото на следващата седмица.

Компанията ни планира с осигурените 12 милиона от община Пловдив да изгради 100% от покривната метална конструкция на стадион „Христо Ботев“ до края на месец март 2023 година.

Стадионът трябва да бъде въведен в експлоатация за Първа лига в края на декември – началото на януари, като се надяваме клубът да започне провеждането на приятелските си срещи още от януари, в Колежа – нашия дом. През април, когато започне втория полусезон, отбора гарантирано да играе срещите си на него.

Юли и август 2023 година, когато са европейските турнири, дано да участваме там, сме сигурни, че нашият любим отбор ще бъде в дома си и ще има най-модерния стадион в България.

Желанието на всички, които са част от строителството на стадион „Христо Ботев“ е същото като на феновете на отбора – максимално бързо „Ботев“ Пловдив да заиграе домакинските си срещи в своя дом, а „ПИМК“ се грижи това да стане безопасно, качествено и в срок."

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
4 коментара
Ери

Ери

01.09.2022 | 11:35

Да не се притесняват жълтите шалвати . др. Зико ще им завърши гомнежа , но това ще му коства втори мандат , а несамо на него .Жълтите като постигнат целта си и бъзо забравят добрината . А и този стадион никога няма да бъде напълнен дори и на половина , ако ще и Барселона да играе . Но др. Зико е твърд и упорит кмет на любимият си отбор Ботевъ . Де да беше такъв и към Пловдив .

Отговори
3 0
Василев

Василев

31.08.2022 | 18:47

Парите предназначени за завършване на Околовръстния пръстен отидоха за задоволяване прищевките на хиляда дрогирани гаменчета, които ще посещават мачовете на разглезените ритнитопковци а в същото време жилищен район ,,Тракия,, трепери от трусовете на тирове и рева на мотоциклетни гонки. Позор.

Отговори
4 6
Парите са околовръстното до Тракия ги спря просто Киро

Парите са околовръстното до Тракия ги спря просто Киро

31.08.2022 | 18:54

Поне като се коментира, да се имат предвид фактите

Отговори
3 4
Чак не мога да повярвам!

Чак не мога да повярвам!

31.08.2022 | 18:10

Това е огромно строителство и направеното е много. За мен футболът не е най-големият приоритет на града, но поне като се започва нещо, е хубаво да де довърши.

Отговори
8 2

Анкета

Кой искате да е новият треньор на Ботев?