64

Пет фракции на Бултрас с позиция след мача с Етър

Фенове на Ботев от пет фракции излазоха с позиция след ицидента на трибуните по време на мача с Етър. Публикуваме я без редакторска намеса.

Ботевисти,

Изправени сме пред най-голямото предизвикателство от новата история на Ботев, което заплашва да разруши устоите на величието на най-стария футболен клуб в България.

Ботев е велик, защото от поколение на поколение има общност, която с цялата си душа и сърце застава не просто зад отбор, а зад ценности.

Ценности, които са над принадлежността на една или друга социална група. Ценности, които са отвъд резултатите. Ценности, които значат много повече от просто футбол.

Ботев Пловдив е начин на живот.

Това е страст, която външен човек няма как да усети или почувства. Ботев го е имало и ще го има, благодарение на всяко едно дете, което носи с гордост жълто-черните цветове, или достолепен мъж със сълзи на очите след триумф на любимия отбор.

За съжаление, голямата жълто-черно общност е разделена, а върху нея има безпрецедентни посегателства, които никога не са били толерирани. Независимо дали става дума за заплахи и посегателства над имуществото на близки до ръководството на тима или за насилие и принуда над фенове заради инакомислието им за развитието на клуба.

На мача Ботев Пловдив - Етър отново станахме свидетели как една от “истинските” фракции в Бултрас показно защитава интересите на бившите директори на Ботев и тези на Борис Гиздаков, като отправи умишлена провокация към друга фракция в Южната Трибуна преди началото на мача.

След това Сдружението изпрати позиция, в която хвали „истинските“ фракции в клуба, които защитават Ботев. Въпросите стават все повече, а за съжаление, разделението все по-голямо.

На първо място – Сдружението хвали фенове, които защитават Ботев, или лично председателя му Гиздаков? Прави ли си и председателя на Сдружението лична гвардия, за да го пази? Кой е Гиздаков, че да определя кои фенове са „истински“ и кои не? Знае ли Гиздаков, че фракциите в Бултрас са над 10, а не 3? Запознати ли са всички членове на Сдружението с действията на Гиздаков, или той прави всичко на своя глава, узурпирайки и използвайки сдружението за лични цели?

Подобна позиция, която по всичко личи, че е еднолична на Борис Гиздаков, е позорна, защото досега не е имало никога подобно разделение на феновете, което се прави от нея.

Призоваваме и ръководството на клуба , които понякога защитават феновете, а понякога – не, да покажат видеозаписите от въпросния инцидент с Етър, за да стане ясно кой, кога и как прави провокациите на мача.

На тях ясно ще се види как една фракция влиза на стадиона един час по-рано, за да разхвърля листовки и след това да провокира друга фракция на Южната трибуна.

Неприемливо е в XXI век фенове да бъдат „привиквани“ на нашия дом Колежа, а след това да бъдат бити и заплашвани. Да се използват държавни служители, които да участват в тези незаконни действия. Недопустимо е служители на ръководни позиции в любимия ни клуб да проявяват агресия, заплахи и да се саморазправят с феновете - същите тези фенове благодарение на които през годините Ботев го е имало и ще продължи да го има. Неприемливо е да бъде драскано и рушено имущество на ботевисти, които изразяват свободно своето мнение и то се различава от на някои други.

Няма да допуснем Колежа от дом на хиляди закърмени с жълто-черната идея, да се превърне в място, където господства страхът. Въпреки че зад Ботев стоят десетки фракции и хиляди хора, които не членуват в такива, но подкрепят любимия отбор на всеки мач, наравно с всички фенове, ние винаги сме били обединени от една идея, една страст, една мечта.

Относно външните фактори, които се опитват по стар римски модел да разделят и да владеят, ще припомним че СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ е на всички жълто-черни фенове, а не някаква организация, чиято единствена цел е да защитава интересите на един човек - Борис Гиздаков!

Тук ще разкажем, че септември, на среща между УС на Сдружение ПФК Ботев и УС на Бултрас лично председателя на Сдружението - Борис Гиздаков покани всеки, който иска да стане негов член. По необясними причини, след като се входираха молби от жълто-черни привърженици, вече трети месец няма отговор от Сдружението. По устав трябва да има отговор - дали да бъдат приети и ако не, да се мотивира отказа!

Само ще вметнем, че в момента не се приемат дори хора, които са част от създаването на Сдружението, с което то ни показва че все повече структурата му започва да заприличва на тази в БФС! За да опровергаем твърденията и интригата която се опитва да внуши Борис Гиздаков за “кооперативно влизане” призоваваме всеки един жълто-черен привърженик да си пусне молба за членство към Сдружение ПФК Ботев!

Ботев го е имало и ще го има, независимо кой е собственик, председател или директор. В демократична България клубът мина през редица възходи и падения, смени много президенти и собственици. Всеки един от тях е оставил своята страница в историята на клуба. Всичко това показва, че независимо кой е начело на клуба, той е преходен, а голямата жълто-черна общност е вечна! Всеки един фен е част от колективната памет на клуба, което го прави безсмъртен и по-голям от всеки един от нас по отделно. Ботев е идея, която без последователи е обречена. Нека бъдем смели, нека бъдем единни, нека бъдем непримирими спрямо посегателствата срещу всеки един от нас.

Тогава е сигурно – Ботев ще бъде вечен!

Той не умира! Само Ботев!

С уважение:

Bultras Company

Northen Criminals

The Youth Face

Izgrev Boys

Гаднярите

Оцени новината

Оцени новината
1.7/5 от 3 оценки
1.7/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
1 коментар
Бля-Бля

Бля-Бля

26.02.2024 | 09:44

Нищо не се разбира и не става ясно от тази декларацийка. Излезте и кажете ясно и точно какъв е проблема. Има един готов стадион и прилежащите около него територии, които се дават срещу месечен наем около 4800 - 5000 лева, колкото е наема на квартален магазин. Е как няма да има боричкания кой да налапа тази баница? Кви фракции, кви ботевъсти, кви 5 лева?

Отговори
2 0

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?