64

Павел Колев: Нямаме проблем с лицензирането към този момент

Чисто стратегически, клубът е в процес на преформулиране на целите си и на това как ще действа, като има доста задачи за решаване, които ще се решават в движение, обяви изпълнителният директор на Локомотив (Пловдив) Павел Колев преди първата тренировка на "черноо-белите" днес следобед в "Атрим Арена"

"Промени предстоят и даже се случват в момента - имаме нови футболисти, имаме преформулиране на целите. 

Приоритет пред Локомотив (Пловдив) ще бъде да се заздрави състоянието на клуба и на отбора. Нашата задача е да направим така, че това да се отрази благоприятно на отбора.

Предстоят и други промени, които са много важни - Общо събрание, на което ще бъде избран нов съвет на директорите и нов изпълнителен директор. 

Нашата цел ще бъде заздравяването на клуба да не се отрази негативно на представянето на отбора.

Може да има разговори с отделни футболисти за техните заплати, но кой знае колко сериозна промяна в бюджета няма как да настъпи. В топ 6 Локомотив (Пловдив) със сигурност не е на челните места по бюджет, даже бих казал на едно от последните места. Може да се въведе някаква пестеливост.

Банковата сметка на клуба е една и много отдавна е със запор от НАП. Проблемът е друг - чисто технически. Справили сме се с този проблем или поне сме на финалната права да се справим. Сметката ще работи нормално в следващите дни. 

Нямаме проблем с лицензирането към този момент. Усложнения винаги има, въпрос на техника е как ще ги решим. Трябва да се погасяват задълженията към държавата, а не да се допуска месеци наред да не се плаща. 

Проблемът не зависи само от нас. Към момента нямаме разрешение да ползваме всички помещения на стадион "Локомотив". Ще разговаряме какви са възможностите и как да нанесем промени в настоящото споразумение с Община Пловдив", коментира Павел Колев. 

"Хоркаш и Евандро имат договори с клуба и започват тренировки. Хоркаш е тук, Евандро утре каца в България. Към Хоркаш има сериозен интерес. Дали нещата ще се развият така, че да получи тази оферта, която да го удовлетворява, е въпрос на време. За Евандро няма нещо конкретно.

Договорът на Мендоса свърши и този футболист няма бъдеще в Локомотив. С Милош Петрович сме водили доста разговори - позицията на клуба е ясна, неговата също, и към момента няма допирни точки. Не е изключено да намерим такива в следващите дни.

Не сме единственият клуб от Първа лига, който остава в България. Лагер в чужбина ще натежи на бюджета. Всеки един от тези футболисти, чиито договори изтичат, може да подпише с друг отбор. Ще има стратегически решения в полза на това да се намерят конкретни дългосрочни изпълнители за конкретни позиции. След като един играч на определена позиция си тръгва, ще изпробваме съответната алтернатива.

Клубът е над всички! Отборът ще трябва да мисли за дългосрочното си развитие. Без да абдикира от цели трябва да търси адекватни заместници на футболисти, които си тръгват", каза накрая директорът Колев.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?