61

Първо в "Марица": Локо привлече Александър Василев

Локомотив Пловдив осъществи втори трансфер през зимната пауза. Днес договор с черно-белите подписа бившият национал Александър Василев. За последно той игра в Берое и идва на Лаута като свободен агент. Василев ще може да дебютира за пловдивчани още утре в контролата срещу Марица.

Александър Василев е роден на 27 април 1995 г. в Стражица, като юношеската си кариера започва в местния „Левски“. Впоследствие преминава и през детско-юношеската школа на „Видима-Раковски“ (Севлиево) и „Чавдар“ (Етрополе), като с последните подписва и първия си професионален договор през 2012 година. В същия сезон изиграва 23 срещи, защитавайки екипа на „Чавдар“, в които се разписва веднъж. През сезон 2013/14 става част от втородивизионния „Калиакра“ (Каварна), като във визитката си има записани 24 двубоя отново с едно попадение.

През лятото на 2014 година се присъединява към шампиона „Лудогорец“ и за два сезона при разградчани е записал 20 срещи и едно попадение в първия отбор и 14 двубоя и 2 гола за втория състав. След престоя си в „Берое“ той записва 15 мача и 4 гола за първия състав, както и 14 срещи и 2 попадения за отбора на разградчани във Втора професионална лига.

Александър Василев е преминал през всички юношески формации на националния отбор по футбол, както и 11 срещи за младежкия национален отбор.

“Щастлив съм, че се присъединявам към Локомотив. Александър Тунчев ме потърси след раздялата ми с Берое, разбрахме се бързо, приех без да се замислям. Вчера следобед проведох първа тренировка с тима, а тази сутрин сложих и подписа си на договор за две години. Много добре знам къде идвам и какво ще се очаква от мен. Надявам се да постигна много успехи с Локомотив!”, сподели след подписването на договора си Василев.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?