61

Памет за големия Аян Садъков! Роден на този ден преди 61 години!

На днешния ден преди 61 години е роден един от най-големите в историята на българския футбол. За огромно съжаление преди 5 г. Аян Садъков премина в небесния отбор на титаните. 

Със сигурност днес бате Айко щеше да стиска палци на наследниците си в националния отбор. Да си спомни за славните мачове с фланелката на държавния ни тим. Фланелката, която той носеше с чест и накара да му се поклонят колоси като Мишел Платини, Енцо Шифо, Драган Стойкович и много други. 70 хиляди са скандирали името му на мачове на националния отбор, независимо, че не беше от Левски и ЦСКА, а от Локомотив Пловдив. Локомотив, който той безумно обичаше и остана в сърцето му завинаги. Както и той остава в черно-белите сърца завинаги.

Рекордьорът по мачове с всички национални гарнитури не живя дълго. Аян обаче остави неизличими спомени у любителите на футбола и приятелите си със своя уникален талант, с мъжеството и всеотдайността си.И най-вече с това, че и на върха на своята слава остана земен и човечен.
На пръсти се броят футболистите, с които божествения Диего Армандо Марадона е пожелал да смени фланелката си. И емблематичният за Локомотив, и футбола ни №8 се пази у гениалният №10. Дори само този факт говори за величието на човекът, който винаги ще живее в сърцата на феновете.
 
Да се поклоним пред паметта на големия Аян Садъков и да помълчим!
И да се помолим Бог да прати сред нас скоро друг такъв като него.


 
 
 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
2 коментара
ГРАД КОЗЛОДУЙ

ГРАД КОЗЛОДУЙ

27.09.2022 | 07:56

ПОКЛОН

Отговори
1 0
Синият Рицар Wien

Синият Рицар Wien

26.09.2022 | 14:01

Имах честта да го познавам и тренирахме заедно .Светла му памет !!!

Отговори
5 0

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?