Следвайте ни

Сдружението на Ботев с отворено писмо към обществеността

viber icon

Уважаеми съграждани,

Искаме да изразим, не за първи път, подкрепата си към решението на държавните и местните институции за инвестиции в общинска спортна инфраструктура.

При невъзможност на спортните клубове да осигурят средства за такава инфраструктура, намираме за напълно нормално това да се направи с публични средства, тъй като ползването ѝ ще бъде в полза на данъкоплатците.

В последните години в много градове на България се изградиха подобни спортни съоръжения. От страна на Футболнен клуб Ботев Пловдив, в лицето на неговите собственици (г-н Георги Самуилов и Сдружение ПФК Ботев), ясно са изразени одобрение и подкрепа за тази идея. 

Бихме искали да се обърнем и към ръководството на ПФК Локомотив Пловдив АД, с призив ясно да изразят отношението си към:

* плановете, с публични средства, да се дострои стадион Христо Ботев (с вече вложени от клуба над 10 млн лева);

* да се изгради спортна база на ПФК Локомотив;

* да се извършват текущите ремонти и подобрения в спортните бази въобще (зала Колодрума, ремонт на стадион Локомотив през 2019 и т.н.).

За да се спрат 30 годишните спекулации за стадион Пловдив - искаме ясно да заявим, че публиката на Ботев Пловдив си има собствен дом, той се казва стадион Христо Ботев!

Стадион Пловдив не е алтернатива на стадион Христо Ботев и това мнение се споделя от цялата жълто-черна общност.

Нямаме никакво намерение да приемем отборът ни да домакинства на общ стадион с друг футболен клуб.

СДРУЖЕНИЕ ПФК БОТЕВ

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (3)

Юве

22.02.2020 | 16:09

Кмета да си опича ума да не настъпи котенцето за опашката.Пловдивчани не спим.

Отговори
2 1

Симеон Станев

22.02.2020 | 13:20

Уважаеми папагали, Вложените милиони са с произход КТБ. Вие обаче нямате намерение да ги връщате и работите усилено в тази посока. В крайна сметка искате да ощетите българския народ, като лишавате възможността Фонда за гарантиране на депозитите да прибере едни 53 милиона. Същите, които с поставени фирми сте получили от КТБ. Всеки сам може да прецени колко морално е това, но да не забравяме, че вие сте дистанцирани с морала. Крайно време е тази наглост да спре. Построиха ви Коматево, сега е ред на Локомотив. След това е ред на другите отбори от града. Като искате стадион – Самуилов да ви го построи, нямаме нищо против, но с народни пари – не сме съгласни! А кметчето нека толкова да не се пъчи, защото му предстоят тежки изпитания...

Отговори
2 2

Stoqn

22.02.2020 | 12:02

Da biqt chorbata im pojelavam na botev

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще помогне ли извънредното положение у нас срещу коронавируса?