Отнемат точки на Хебър и още 5 клуба от Втора лига

Последствията са заради отказът на Витоша(Бистрица) от участие в шампионата

Преизчисляване на точките и разместване във временното подреждане на Втора ПФЛ ще имат след отказът на Витоша(Бистрица) от по-нататъшно участие в шампионата. 

Според Наредбата на БФС всички резултати на бистришките "тигри" от началото на сезона ще бъдат анулирани и съответно отборите натрупали "актив" от мачовете си с този клуб ще бъдат потърпевши.

Отборите на Хебър, Созопол и Спортист(Своге) ще се разделят с по 1 точка от баланса си, докато Янтра(Габрово), Лудогорец II и Локомотив(ГО) ще загубят по цели 3, тъй като са записали победи над Витоша. 

Новото класиране във Втора ПФЛ ще бъде официализирано след решението на СТК при БФС за изваждане на Витоша(Бистрица) от участие, но това е по-скоро формален акт и ще се случи до 2-3 дни. 

На този етап е ясно, че макар и да се изравни по точки с Пирин, Хебър ще остане на 3-та позиция заради по-добрата си голова разлика спрямо благоевградчани.

Лудогорец II обаче ще бъде изпреварен от поне два отбора - Литекс(Ловеч) и Септември(Сф) и ще се изравни по точки със Септември(Симитли), заемайки 8-та позиция.

Сериозен удар ще понесе тимът на Янтра, който ще остане само с 3 точки в актива си, поделяйки предпоследното място със Созопол.

Зад тях пък с едва 2 точки ще отиде Локо(ГО), оформяйки опашката на класирането в тандем с другия последак Нефтохимик(Бургас).

За пресата в най-долния етаж роля ще има и друг новак - Спортист(Своге), който след редукцията ще има 4 точки.

  

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?