Следвайте ни

Откриха Европейското с грандиозна церемония в Рим

viber icon

Европейското първенство по футбол бе открито с грандиозна церемония на стадион „Олимпико” в Рим. Италианските футболни икони Алесандро Неста и Франческо Тоти обраха овациите на 16-те хиляди по трибуните. Гвоздеят на програмата бе феноменалното изпълнение на Андреа Бочели на "Несум дорма". На видеостени бе излъчена песента на шампионата в изпълнение на Боно.

Както е известно, първенството трябваше да се проведе миналата година. Заради усложнената обстановка на Стария континент, породена от пандемията от COVID-19, се наложи шампионатът да бъде отложен с една година.

За пръв път в историята ще гледаме европейско първенство, което няма да има един или два домакина, а ще се проведе в цели 11 различни града на Стария континент. По този начин от УЕФА решиха да отбележат 60-годишнината от първото Европейско първенство през 1960 година във Франция. И тук COVID-19 промени донякъде плановете, тъй като някои от първоначално предвидените градове бяха заменени от други. В крайна сметка ще гледаме сблъсъци от Рим, Лондон, Севиля, Санкт Петербург, Мюнхен, Амстердам, Копенхаген, Будапеща, Букурещ, Баку и Глазгоу. Другата добра новина е, че макар и не при пълен капацитет, на стадионите ще присъства публика.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?