61

Отбор от Трета лига на Испания ще има стадион, какъвто в България не можем и да мечтаем

Темата със стадионите в България става все по-щекотлива, а драмите около съоръженията в Пловдив показват, че нищо у нас няма да стане лесно. Един клуб в Испания, за който българските футболни фенове едва ли са чували, скоро ще има стадион по-добър от всички в България.

Става дума за Депортиво Елдесене, който се състезава в група II на третото ниво на испанския футбол, разкрива dsport. Стадионът ще е с капацитет 18 000 места и ще има подземен паркинг с 3000 места. Ще бъдат изградени също така хотел и търговски център. Очаква се съоръжението да се използва за концерти и други културни събития, на които градът е домакин. Очаква се градския съвет на града, който има 50 000 жители, да даде зелена светлина за изграждането му.

В момента Елденсе е лидер в класирането с 42 точки от 22 мача и се бори за промоция в Сегунда дивисион. Интересното е, че преди 5 години клубът се разпадна. Бяха преустановени всички дейности, а играчите уволнени. Причина за това бяха манипулиране на мачове от тогавашния мениджър Нобиле Каупани в комбинация с треньора Филипо Вито ди Пиеро. Един от манипулираните резултати бе загубата от Барселона Б с 0:12.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
5 коментара
Стоичков

Стоичков

10.02.2023 | 21:26

И там да не видят от нас,не можаха ли да го построят някъде другаде,а не между "бирената" и "Империал".Много "грозно" изглежда между тия "панелки" няма ли да нарушава спокойствието на испанците.За съжаление и ние сме виждали подобен виртуален проект,но накрая ще получим нещо което никой няма представа как ще изглежда,защото тук за "хубавите" проекти няма пари.

Отговори
1 0
Те нямат

Те нямат

10.02.2023 | 14:10

Грабим Европейски и Републикански Бюджети

Отговори
8 0
Дим

Дим

10.02.2023 | 13:06

Тука нямаме фирми и хора който са строили стадиони. Всичко се прави в стил хоби и колко може да се открадне от всеки строителен обект.

Отговори
9 0
Румяна

Румяна

10.02.2023 | 11:39

Разликата е , че там общината само дава разрешителни, инвеститора строи по всички правила и изисквания. Тука е тъкмо обратното, започва се да се строи нещо по осмотрение на някой политик в случая Боко, без проект, без ксс и без строително разрешение и десетилетие доят общината. Строител се оказва транспортна фирма, надзор -някакъв прочут по незаконни магистрали, въобще пълна пародия. Очаквано резултатът е няма стадиони няма ги и паритъе на данъкоплатците. Пито -платено.Честито на печелившите. Такива стадиони ще ги видим само на картинка.

Отговори
22 0
???

???

10.02.2023 | 11:36

А ЦЕНАТА на стадиона КОЛКО ще е ? Да не се окаже....по-евтин от...?

Отговори
20 2

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?