Следвайте ни

От Общината питат за цената за препроектиране на Колежа

viber icon

Проектантът на стадион "Христо Ботев" арх. Савов е внесъл в деловодството на Общината два варианта за препроектиране на Колежа.

Писмото е в отговор на запитване за  цената за препроектиране направено от зам.кмета Райчев.

Архигект Савов обясни на представителите на Сдружението, че в отговора му има два варианта. В първият сумата е 103 000 лв. и включва само част от козирката на сектор А и три пилона на сектор В, но при този вариант дори и да се намери начин да се построи  цялата козирка или да се довърши строежа ще трябва наново, тези процедури, да се отпускат пари, да се гласуват, да се проектира и т.н.

Вторият вариант е 294 00 лв., като за тази сума ще получим пълният комплект документи, като при неуспех да се намери начин за завършване на цялата козирка, пак ще имаме документите за орязания 1 вариант.

Поради ползването на годишният си отпуск, зам.кмета Райчев не е успял да внесе докладната на тази сесия, но на другата ще бъде внесена, така ни увери и кметът Димитров. 

Това че ще бъде вкарана на другата сесия няма да забави строителството или препроектирането допълнително, тъй като архитркта ни увери, че по принцип работата ще отнеме месец и половина, до два, и в нито един момент няма да се спира да се работи.

Главният инженер на строежа каза че темпото на работа ще се запази  и дори може да се ускори, когато получи всички документи , заверени от Общината.

От понеделник се продължава със срещите и търсенето на варианти за постигане на крайната цел стадион с четири покрити трибуни.

Коментари (2)

Пламен Хронев

Пламен Хронев

11.09.2021 | 15:10

Тези от Общината се правят на ударени. Ами нали имаше търг, нали се състезаваха фирми, нали част от документацията бяха параметрите на стадиона, в т.ч. проектите.... От къде на къде сега ще се променят ценовите условия, а и не само те. Оставам с чувството, че пак се вихри някаква далавера. Каквото е договорено на търга това е, защо променяте правилата? Здравкооо, Здравко, вакло агне, върви си! Нека на твое място да дойде сериозен човек и да се захване с проблемите на града, а не на Ботевъ!

Отговори
2 1
Пинокиьо

Пинокиьо

11.09.2021 | 07:35

Пак от хазната,после защо пътищата били леш!!!

Отговори
3 3

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако парламентарните избори са сега, за кого бихте гласували?