64

От Локо Пд пускат жалба за дузпата срещу ЦСКА 1948

Локомотив (Пд) излезе с декларация по повод съдийството в мача с ФК ЦСКА 1948. Причина затова е отмененият гол на "смърфовете" срещу "червените".

Ето какво написаха "черно-белите" на официалния си сайт:

Уважаеми локомотивци,

Повод за нашето недоволство е ситуацията в 68-ата минута на срещата с ЦСКА 1948 от 29-тия кръг на Първа лига. Тогава Локомотив получи дузпа за игра с ръка на Емил Мартинов. Зад топката застана Парвиз Умарбаев, вратарят Наумов отрази, а при добавката Бидунга бе точен. Голът не бе зачетен, защото защитникът "е навлязъл" в наказателното поле преди изпълнението на дузпата.

Решението да бъде отменено попадението е в противоречие с "Правилата на играта". Там ясно е описано, че за да бъде отменен гол, в момента на изпълнението на наказателния удар, футболистът на атакуващия отбор трябва да е стъпил в наказателното поле, а не, както в случая, кракът му или част от тялото му да е във въздуха отвъд линията. При тази ситуация Локомотив е ощетен, тъй като решението на съдията не съответства с описанието на въпросната ситуация в "Правилата на играта". Заради това ще подадем жалба.

Ръководството на Локомотив няма намерение да оправдава допуснатата загуба и пропуските на терена със съдийските решения, но в същото време апелираме за честна битка за седмото място, което дава право на бараж. Това включва и безпристрастни решения на реферите, основаващите се само и единствено на "Правилата на играта".

234595

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

На кой футболен отбор сте привърженик?