Следвайте ни

От Левски изригнаха: Защо не одържавят бизнесите на ЦСКА и Лудогорец?

viber icon

Председателят на Националния фен клуб на привържениците на Левски Степан Хиндлиян изригна остро срещу изявлението на министъра на младежта и спорта Красен Кралев, че интересите на българския спорт трябва да стоят над интересите на "сините".

"Ако съдбата на българския спорт зависи от одържавяването на някакви частни бизнеси, тогава следва логичният въпрос "Защо не се одържавяват бизнесите на собственика на Литекс, който играе в ЦСКА или на собственика на Лудогорец Кирил Домусчиев, за да помагаме на българския спорт? Защо ударът е към спонсора на Левски?" В един момент се появява някакъв спонсор на Левски, чийто бизнес може да бъде взет, клубът се закрепя за около година, стъпва си на краката, хората започват да се събират отново и ние го ликвидираме", заяви Хиндлиян пред “БТВ”.

"Това е доста глупава и елементарна позиция. Много интересно какво ще се случи с тези 50 млн. лева, които ще влязат в Министерството на спорта. Може да стане един чудесен стадион "Българска армия" с тях. Защото сме свидетели на тежки юридически пируети, които бяха извършени, за да може фалиралият ЦСКА да се върне в елитната група. Това се случи не без акушерството на Българския футболен съюз в лицето на старото му ръководство и не без акушерството на държавата. Моделът, по който се случва футбола в България е доказано порочен. Това е моделът "Бащица", който доказано не работи и вкарва големите клубове в зависимости", добави още председателят на НКП на Левски.

 

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

За кого бихте гласували, ако изборите бяха днес?