64

От ЦСКА искат таран на Ботев, те ги стресират с цена

Интересът на ЦСКА - София към крилото на Ботев (Пловдив) Самуел Акере не е затихнал, твърди "Тема Спорт". В последните седмици от Борисовата градина отново са влезли в контакт с колегите си от "Колежа" относно евентуален трансфер на 20-годишния нигериец, но мераците им пак са били охладени.

"Червените" са опитали да се възползват от слабата форма на Акере през пролетта и да намалят исканата от "канарчетата" цена, но те са непреклонни. В Ботев са уверени, че през лятото някой клуб от чужбина може да изпълни финансовите им претенции.

Според библията на трансферния пазар на футболисти Transfermarkt цената на Самуел Акере в момента е 600 000 евро. Агентите на играча от "Чех спорт консултинг" обаче търсят нов клуб за нападателя в Европа, а ЦСКА се разглежда като последна опция.

Както е известно, през зимата ЦСКА - София предприе сериозна, но неуспешна офанзива за Самуел. "Червените" опитаха да се възползват от интереса на "жълто-черните" към техния юноша Станислав Шопов и да вкарат плеймейкъра в сделката. Идеята бе нигериецът да облече червената фланелка като преотстъпен до лятото, а след това правата му да бъдат изцяло откупени. От клуба под тепетата обаче не бяха съгласни на подобна условия. 

Оцени новината

Оцени новината
4/5 от 1 оценки
4/5 от 1 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?