61

Освободиха го от Локо, той подписа с тим от Ла лига

Най-добрият вратар в българското първенство за 2023 г. Динко Хоркаш направи впечатляващ трансфер. Само преди броени седмици хърватският страж се раздели с Локомотив Пловдив, тъй като договорът му с клуба изтичаше в края на сезона, а президентът на клуба Христо Крушарски нареди треньорите да не разчитат на него през втория полусезон. От следващия сезон Хоркаш ще играе в един от най-силните първенства в света - Ла Лига.  Той вече е договорил всички параметри по своето преминаване в Лас Палмас.

Бившият вратар на Локомотив Пловдив е в Испания и е преминал успешно медицинските изследвания.

25-годишният хърватски вратар ще трябва да смени един от стълбовете в състава на Лас Палмас през настоящия сезон – Алваро Вайес, който се превърна хит в Ла Лига и се очаква да бъде продаден през летния трансферен прозорец.

Лас Палмас се готви да се подсили на няколко ключови позиции и именно заради това се спря на Хоркаш.

Най-добрият вратар в българското първенство през 2023 година в следващите дни официално се очаква да бъде обявен като ново попълнение на Лас Палмас. Той ще сложи своя подпис под четиригодишен договор с тима от Ла Лига.

Хоркаш се отличи в последния си сезон, като изигра 21 мача, в които допусна 22 гола и успя да запази мрежата си суха в 8 случая.

Хоркаш ще бъде първото попълнение на Лас Палмас през летния трансферен прозорец, а вратарят преминава в испанския клуб като свободен агент.

Оцени новината

Оцени новината
3/5 от 1 оценки
3/5 от 1 оценки

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?