61
Следвайте ни

Осем обвиняеми за смъртта на Тоско! Гръцката прокуратура иска леки присъди

viber icon

Прокуратурата в Солун пледира за осъдителни присъди за осемте обвиняеми по делото за смъртта на привърженика на Ботев (Пловдив) Тоско Бозаджийски в Солун през януари 2020 г., съобщи АНА-МПА. 

В предложението на прокуратурата обаче действията им са квалифицирани във втората по тежест категория престъпления в гръцкото наказателно право, които се наказват със затвор до пет години. 

28-годишният българин почина, след като беше пребит от група привърженици на местния клуб ПАОК, а после прегазен от автомобил. 

За 27-годишната водачка на автомобила прокурорът поиска да бъде призната за виновна в "причиняване на смърт по непредпазливост", вместо в първоначално залегналото в обвинителния акт "предумишлено убийство". 

За 49-годишния й приятел прокуратурата смята, че няма данни да е организатор на нападението и предлага да бъде признат за виновен в безредици и смущаване на обществения ред. 

За останалите шестима обвиняеми (на възраст между 25 и 28 години) прокуратурата предлага да бъдат признати за виновни също в безредици и смущаване на обществения ред, а един от тях - за съучастие в тези дейния, докато в обвинителния акт са обвинени в умишлена тежка телесна повреда. За тях прокурорът приема, че са участвали в безредиците, но след инцидента са избягали и не са разпознати от никого, защото вероятно са скрили лицата си. 

Делото продължава с изслушване на защитниците. Присъдите се очакват на следващото заседание.

Коментари (1)

Фен

Фен

03.11.2021 | 17:50

А този Тоско някой ще каже ли колко пъти правеше засади 20 на 2-ма с фенове на Локото.На това се казва ПРОВИДЕНИЕ.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?