Следвайте ни

Осъдиха чичо Венци за расизъм!

viber icon

Президентът на Славия Венцеслав Стефанов, който е и член на Изпълкома на БФС, бе осъден и глобен след подаден сигнал за расизъм. От съдебното решение се вижда и за кои реплики е бил осъден Стефанов, както и размерът на наложената санкция. Тя е 500 лева, съобщава "Блиц".

"Установява, че с използваните изрази "ние взимаме на кило такива от джунглите там по Амазонка, по насам-натам"; "защото той казал бел п******т, а на нашите са му викали черен п******т"; "Гледай сега, никога черен нема да храни бел, момчета!", в изявлението си, направено по време на пресконференция, проведена в Пресклуб "България" на 25.06.2020 г. по повод трансфер на млад български футболист в отбор от чужбина, заснета и предадена на няколко електронни медии, е осъществил забранена от закона пряка дискриминация на основата на защитения признак "раса", "сексуална ориентация" и "лично положение" по смисъла на чл. 4, ал. 2, с което е нарушена забраната на по чл. 4, ал. 1 от Закона за защита от дискриминация", гласи решението.

На Стефанов е дадено задължително предписание да се въздържа от изявления, представляващи дискриминация на основата на защитения признак "раса".

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

белите не могат да скачат, а черните да бият дузпи

белите не могат да скачат, а черните да бият дузпи

13.07.2021 | 21:25

Затова ингилизите изядоха спарчето!

Отговори
0 0
Батко

Батко

13.07.2021 | 16:25

Муха го ухапала тоя негър :D

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще се случи в България след изборите на 11 юли?