Следвайте ни

Опаланка, от Ботев харизали 5 милиона на общината за стадион

viber icon

Чудна работа се оказа това да строиш стадион с концесия. Нещо като да си купиш обувки, да изкараш зимата и накрая да ги върнеш в магазина и да си вземеш парите.

Горе-долу в подобно положение се оказа Общината при развалянето на концесията за стадион "Христо Ботев".

"Общината трябваше да плати 5 милиона на Ботев, а строежът да бъде блокиран при разваляне на концесията за Колежа по тяхна вина", това чух с ушите си изречено от Дани Каназирева. Нямам основания да не и вярвам, все пак е юрист.

Оказва се, че действащият по време на сключването на концесията кмет (Иван Тотев) е парафирал договор, според който при всички положения Общината е на загуба. " При вина и неизпъление на договора от концесионера, то той има правото да получи обещетение в размер на вложените инвестиции към датата на прекратяване на концесията (6 576 500 лева)".

Областният управител твърди, че въпросният параграф е копиран от закона за концесиите по онова време (2013) година. 

Излиза, че страхотна далавера е да вземеш стадион на концесия след рецесия. Влагаш желязо и бетон (които може и да не плащаш в цял размер), след няколко години спираш да строиш, и накрая по пазарни цени ти плащат инвестираните пари.

Интересно, кои са будалите в случая? Дали феновете на Ботев, които остават излъгани, или останалите пловдивчани, не е ясно.

И накрая един съвет към юристите на г-жа Каназирева: Стартирахте с въртене на гуми при първия досег с интересуващите се от спорт в Пловдив. Време е за малко математика (не ментална). И така, според юристите от Областна администрация - Общината би дължала при съдебно дело на Ботев сума от 6 576 500 млн. лв. Ако не сте разбрали, ще ви го напиша по-подробно - 6 квадрилиона 576 трилиона и 500 милиарда лева. Изписвам го и с цифри 6 576 500 000 000 000 лева.

Знаете ли, учудвам се при тези суми защо кметът се притеснява за някакви си 120 милиона лева заем. 

Юлиян Ангелов

Юлиян Ангелов

Журналист - екип "Спорт"

Юлиян Ангелов от юни 1992 година работи в спортния екип на вестник "Марица". Към момента и за Спорт в marica.bg.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай