Следвайте ни

Прекратяват концесията за Колежа

viber icon

Концесията на стадион "Христо Ботев" ще бъде прекратена и съоръжението отново ще премине във владение на общината, ако местният парламент приеме предложението на кмета Здравко Димитров. То ще се разглежда по време на следващата сесия на ОбС на 28 декември. 

На 10 декември в деловодството на Общината е пристигнало искане от ПФК "Ботев 1912" АД за прекратяване на договора. В него от клуба признават официално, че не могат да изпълнят инвестиционната програма за строителството на съоръжението до крайния срок - 13 март 2020 г. Като причина за затрудненията от "Ботев" цитират множеството съдебни дела, заведени срещу дружеството след фалита на КТБ. 

Към момента жълто-черните дължат над 300 000 лв. концесионни такси на Общината. Те обаче ще бъдат прихванати от внесената още при подписването на договора гаранция от 482 хил. лева. Освен това от клуба предлагат да предоставят безвъзмездно на общината проекта за съоръжението на стойност близо 1 млн. лева. 

Според него след края на реконструкцията стадионът ще отговаря напълно на изискванията на УЕФА за организиране на международни мачове. 

В момента с Акт 14 са изградени трибуните на секторите "Б" и "В". Концесионерът е вложил в обекта над 5,4 млн. лева, които ще загуби. Общата стойност на инвестициите според първоначалния проект трябваше да бъда 14,5 млн.

Ако предложението на Здравко Димитров бъде прието в Общинския съвет, администрацията ще поиска държавна помощ за изграждането на стадиона. 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ако Община Пловдив разполага с 50 млн. лева за строителство догодина, с какво да започне?