61

Огромно количество билети са продадени за Световното

Близо три милиона билета за Световната купа са продадени, съобщи ФИФА, като президентът на управляващия орган разкри, че турнирът е помогнал приходите през последните четири години да достигнат рекордните 7,5 милиарда долара.

Говорител на ФИФА заяви пред АФП, че до деня на откриването днес са били продадени 2,95 милиона билета.

Началото на Световното първенство по футбол доведе до нарастване на интереса към 64-те мача, които ще се проведат в продължение на 29 дни, въпреки негативната публичност относно домакинството на Катар.

Пред билетния център на ФИФА в Доха се образуваха опашки, а феновете съобщават за дълго чакане, за да влязат в официалната онлайн платформа за билети.

Катар вече изпревари първенството в Русия 2018, когато бяха продадени малко над 2,4 милиона билета.

Говорителят заяви, че Катар, Саудитска Арабия, Съединените щати, Мексико, Великобритания, Обединените арабски емирства, Аржентина, Франция, Индия и Бразилия са най-големите пазари.

По-рано президентът на ФИФА Джани Инфантино заяви на конференция, че приходите на световната организация за четири години се очаква да достигнат 7,5 млрд. долара до края на годината.

Приходите са с повече от 1 млрд. долара по-високи от прогнозираните преди четири години.

Инфантино заяви пред 211-те асоциации членки, че "невероятните цифри" са дошли "въпреки коронавируса и въпреки различните кризи по света".

Инфантино ще бъде преизбран без възражения на конгреса през март, след като никой от съперниците му не се яви навреме.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?