Следвайте ни

Ограничиха рязко публиката по стадионите заради COVID 19, в залите без фенове

viber icon

Нови драстични мерки срещу коронавируса взе Министерството на здравеопазването, които засягат и спорта. Според заповедта на министъра, която влиза в сила от 7 септември, професионалните спортни мероприятия на открито ще могат да се провеждат с публика, но при заетост на само 30% от капацитета на спортните съоръжения.

Феновете ще трябва да бъдат разположени през три седалки или на дистанция не по-малка от 1,5 метра. Носенето на маски остава задължително. 

Професионалните състезания на закрито ще се провеждат без публика. Мерките ще важат до 30 октомври тази година.

Marica.bg припомня, че последното ограничение, което бе наложено във връзка с COVID 19 бе в края на октомври миналата година. Тогава обаче то бе значително по-драстично като се не се позволяваше никакво присъствие на спортни мероприятия освен на официални лица. То бе отменено в началото на март, преди първите за тази година парламентарни избори.

Дончо Донев

Дончо Донев

Журналист - екип "Спорт"

Дончо Донев е завършил Английската гимназия в Пловдив, а след това ПУ Паисий Хилендарски специалност "Българска и английска филология". В екип "Спорт" на "Марица" е от март 1999 г.   Още

Коментари (2)

Марица, Марица

Марица, Марица

02.09.2021 | 10:33

Защо не упоменахте причината за тези мерки? Министъра я каза в прав текст: „Ниския процент на ваксинацията в нашата страна ни принуждава да наложим тези мерки“. Демек, като не искате мерки, ваксинирайте се „доброволно“. И защо скриха фарма-проститутката Кунчев? И за капак на всичко - мерките важат точно до изборите! Това се повтаря за 4 път в рамките на година и малко. Ето ви тема за статия.

Отговори
2 0
Юлия Р.

Юлия Р.

02.09.2021 | 10:28

То футбол няма, те за публика ми говорят и то точно при запалянковците. Това са най-недисциплинираните хора.

Отговори
0 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Кой е най-сериозният замърсител на въздуха в Пловдив?