61

Официално: Шави остава треньор на Барселона

Президентът на Барселона Жоан Лапорта обяви на специална пресконференция, че Шави остава начело на тима. 

"Имам удоволствие да ви съобщя, че Шави продължава като треньор на Барселона. Знаете че в средата на сезона обяви, че ще напусне, но днес сме с тук с добрана новина, че остава. Имаме един отбор, който е съставен от млади играчи и по-опитни такива. Имаме нужда от стабилност, а Шави я осигурява. Той предава опита си на младите. Доволен съм, защото искахме той да продължи да работи тук", заяви Лапорта.

"Амбицията, която има, е да продължи да печели, като сега е по-конкурентен. Ще бъдат направени някои промени за подобряване. Тъй като се видяхме вчера, бяхме наясно, че новината е добра. Когато анализираме нещата, нашият треньор винаги мисли какво е най-добро за Барса. Страхотна новина е, че Шави продължава. Бордът на директорите единодушно подкрепи това решение", добави той.

„Членовете на борда винаги са били добре ръководени от Рафа Юсте, който беше категоричен, че трябва да продължим с Шави.  Днес е добра новина, защото ние поддържаме стабилността на проект, който смятаме, че ще бъде още по-печеливш Миналата година спечелихме Суперкупата и Лигата, които дойдоха в труден момент. Тази година не постигнахме целите, които искахме. Убедени сме, че това е най-доброто решение за клуба и за институцията", каза още босът на каталунците. 

В края на речта си Лапорта отдаде почит на бившия треньор на Барселона - Тито Виланова, който почина на днешния ден преди 10 години, а след това даде думата на Шави преди да отговори на няколко въпроса. 

„Работим, за да се опитаме да постигнем правилото 1:1, за да можем да привлечем играчи. Онзи ден Ла Лига ни поздрави за усилията, които полагаме, за да намалим разходите за заплати. Те ​​ще решат какво може да бъде подсилването", сподели Лапорта за финансовото състояние на клуба. 

 „В момента няма одобрение от Ла Лига. Ние сме на прав път. Има три основни оси: икономическото възстановяване на клуба, "Еспай Барса", което вече се оформя и до декември можем да се върнем у дома, и първата - футболният отбор. Има поредица от операции с Barça Vision или със спортното оборудване. Изчисленията на Ла Лига са, че този или следващият сезон ще се справим с „феърплея“. Днес все още сме в процес на икономическо възстановяване."

"Нищо не беше гласувано от борда на директорите. След мачът на "Сантиаго Бернабеу" незабавната реакция беше пълно възмущение от отношението на рефера. Вече поискахме изображенията от Федерацията, защото смятахме, че това на Ламин е гол. Ще преминем към окончателните последствия, не могат да предизвикват такива злоупотреби. Всичко това ни отне два дни подготовка и тогава казах на борда, че чакам срещата с Шави. Беше ясно, че Шави иска да продължи с проекта, шефът на екипа се обади на всички и те поздравиха Шави. Винаги съм искал Шави да продължи .. Не искахме да го коментираме твърде много, защото имах нужда да говоря с Шави", разкри босът на Барса. 

"Загубата има последствия и ще има промени. Въпреки че не сме постигнали целите, има положителни неща. Има млади играчи, които пробиха в първия отбор. Няма да доставям удоволствие на тези, които искат да ни отнемат всичко", добави Лапорта. 

„Имам голям афинитет към Шави като треньор. Казах му, че няма да правим нищо до края на сезона, че няма да търсим треньор, чакайки да видим как ще завърши. Преминахме през сложни ситуации, не сме влезли в преговори с нито един треньор", призна президентът на Барса. 

„Позволете ми да не навлизам в подробности, ние сме във фаза на предоговаряне. Все още не е приключила. Не мога да ви кажа нищо. Работим, за да имаме най-добрия договор", каза Лапорта относно преговорите за производител на екипировката на Барса.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?