64

Одобриха възлагателното писмо и още 6 млн. за Колежа

Стадион "Христо Ботев" ще получи лиценз за мачове efbet Лига, след като членовете на комисията дадоха положително становище на кмета Здравко Димитров за издаде възлагателно писмо за усвояване от строителя на 5.335 млн. лева, гласувани наскоро от Общинския съвет.

Присъстващите на сбирката се обединиха и около идеята на следващата сесия на Общински съвет да бъде предложено за гласуване отпускането на още 6 милиона лева за окончателното завършване на козирката на Колежа. Парите трябва да бъдат заложени в следващите две бюджетни години - 2024 и 2025 година.

За да стане това факт, ще трябва да бъде подписан нов анекс с възложителя и да бъде дадена банкова гаранция на изпълнителя, с която се гарантира изплащане на средствата, които той е вложил от себе си.

С оглед на това решение  стана ясно, че общинският съветник Константин Георгиев ще внесе на следващата сесия на Общински съвет на 6 април сумата задовършване на стадиона да бъде увеличена с 6 милиона лева.

Представителят на ПИМК Цветослав Павлов обяви пред комисията, че ао предложението бъде одобрено цеилият стадион ще бъде готов до септември тази година. Довършването на търговските площи, чиято площ е 10 000 квадратни метра, ще бъде довършена на по-късен етап.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
6 коментара
Не златен, платинен стана този Кулеж! Години още се плаща това безумие

Не златен, платинен стана този Кулеж! Години още се плаща това безумие

15.03.2023 | 09:14

Този Кулеж струва на пловдивчани разбити и разкопани улици, липса на детски градини, непостроена инфраструктура и болници, но ще има потъпкани градинки и умирисан квартал около стадиона след всяко "събитие". Честито на живущите в кв. "Каменица".

Отговори
6 3
Видяла жабата, че......

Видяла жабата, че......

15.03.2023 | 01:11

Нали Локото си имаха хубав стадион. Кой ги караше да започват да го строят на ново. Крушата като е еркрк - да вади парите и да строи. Кой и разреши да бутат стадиона ?

Отговори
3 4
Дийй!

Дийй!

14.03.2023 | 22:36

И с тази порция няма да се наситят!Тези хиени нямат насищане ,хранят се само с десетки милиони!Но не е луд ,който яде баницата а този който му я дава!А това сме всички ние и тези дето си мълчат и си гледат сеира!

Отговори
9 7
Пловдив

Пловдив

14.03.2023 | 22:12

По-скоро политически ходове. Одобриха, разбраха се, решиха...ама как се прави реално никой не пише и не казва? Абе важното е до изборите всичко да е розово. След това не е важно. Този стадион е опасен, но защо всеки крие този факт?

Отговори
8 6
Пловдив

Пловдив

14.03.2023 | 18:08

6 милиона за колежа и 6 милиона за стадион Локомотив! Не може да се дава само на Коматево!!!

Отговори
10 9
Дии

Дии

14.03.2023 | 16:59

Айде пак милиони. Още 6 милиона. Ми то това да не е Уембли или Маракана? Тоя гламавия кмет, тия милиони за нищо ги няма. Как ги обещава само? Уж собственика на клуба милиардер, пък общината ще тегли заеми за стадиона. Колко ще им е наема? Следващите 100 години дали ще се изплати инвестицията с наеми? Дайте да дадем за да помогнем на бизнеса на Зингаревич, и да има яко пара за ПИМК. И като го пуснат стадиона, ще почнат с гласуванията за допълнителни пари - я за лампи, я за климатици, за не знам какво си дето случайно го пропуснали като на Колодрума. Кой ще плаща поддръжката? Общината. Кой ще ползва паркинга и няма да пускат други хора? Зингаревич и великия и непобедим водач в класирането Ботев. Колко е публиката на Ботев? Ами може да се провери. Скоро излезнаха данните кой отбор колко публика има. Здравку е тъпо парче, за едно мижаво хотелче рушвет е готов да загроби общината.

Отговори
13 6

Анкета

Какво ще се случи с "Ботев" при Бруно Балтазар?