71
Следвайте ни

Общината пусна обществената поръчка за седалките за "Колежа"

2,4 млн. лева са отделени за общо 18 159 седалки в три цвята

viber icon

Община Пловдив е стартирала процедурите по събиране на оферти и доставка на седалки за стадион "Христо Ботев". Общо 2,4 млн. лева с ДДС са отделени за обществената поръчка. Кандидатите ще имат време до 6 януари да направят своите ценови предложения. 

В документацията е записано, че за "Колежа" ще се търсят три различни цвята седалки, като общата им бройка е 18 159. Доставка ще включва 11 924 броя в цвят жълто, 6 109 броя в черно, както и 126 броя в цвят червено. Според поставените критерии от поръчката, средната цена на една седалка ще е около 132,16 лв с ДДС.

В условията са заложени редица изисквания от UEFA. Седалките трябва да са изработени от нечуплив полипропилен, устойчиви на горене и с UV защита о мининлани размери 31 см височина на облегалката, 40 см дълбочината на седалката и 45 см широчината на седалката.

Припомняме, че преди месец местната администрация обяви още една обществена поръчка за стадион "Христо Ботев". Тя беше за преработка на одобрената проектна документация и въвеждане на етапност при изпълнението на СМР за стадиона на стойност малко над 350 хил. лева с ДДС и договор под условието на чл.64, ал.2 и 3 от ППЗОП. Изпълнител е архитекрутрното студио "Вамос" ООД с адрес в столицата.

Освен това при откриването на процедурата не е осигурено финансиране за предвидените дейности, поради което в договора ще бъде включена клауза за отложено изпълнение, а средствата са одобрени от Общински съвет-Пловдив и ще бъдат заложени в бюджета на община Пловдив за 2022 г.

Станимир Кронев

Станимир Кронев

Репортер-редактор - екип "Бизнес"

Станимир Кронев е завършил журналистика в СУ и финанси в ПУ. Участва в създаването на редица културни и развлекателни събития в Пловдив. Публикува в американски издания.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

ЗИКО ЧАКАМЕ ОТГОВОРИ ЗА СЕДАЛКИТЕ НА МАМИНИЯ

ЗИКО ЧАКАМЕ ОТГОВОРИ ЗА СЕДАЛКИТЕ НА МАМИНИЯ

08.12.2021 | 10:36

ЗИКО РЕВИЗИЯ НА МАМИНИЯ КОГА???? АКО БЕШЕ Я НАПРАВИЛ,КАКТО ПРЕДИЗБОРНО ОБЕЩА ,СЕГА НЯМАШЕ ДА ТИ ЗАДАВАТ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ.

Отговори
4 2
Реалист

Реалист

08.12.2021 | 10:06

На кого му пука ,брат ми,за СЕДАЛКИТЕ купени от ТОТКАТА.Важното е да се вземе комисионната и СЕДАЛКИТЕ да са много скъпи за по-голяма комисионна.

Отговори
3 3
Маминия

Маминия

08.12.2021 | 10:06

Ще бъдат подарени на Спартак Пловдив,нищо че са жълтини черни.На харизан кон...

Отговори
4 2
Мамин,  струва ми се, си слаб в математиката, но само за общинското

Мамин, струва ми се, си слаб в математиката, но само за общинското

08.12.2021 | 10:15

Е да де ама капацитета на стадион" Спартак"(Тодор Диев) е поне 6 пъти по-малък от този на стадион "Ботев".Какво правим с другите седалки? И защо маминия е купил седалки неподходящи за стадион "Ботев".

Отговори
4 2
данъкоплатец

данъкоплатец

08.12.2021 | 09:57

ЧАКАЙТЕ МАЛКО БРЕ. НАЛИ МАМИНИЯ БЕШЕ ЗАКУПИЛ СЕДАЛКИТЕ ЗА ЛУДИ ПАРИ. КАТО ДАНЪКОПЛАТЕЦ ПИТАМ: КАКВО СТАНА СЪС СЕДАЛКИТЕ НА МАМИНИЯ.КОЛКО СТРУВАХА НА ОБЩИНАТА И НА НАС ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ.КЪДЕ СА СЕГА ТЕЗИ СЕДАЛКИ?

Отговори
7 2

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще депортират ли Джокович?