Следвайте ни

Община Пловдив даде разрешително за строежа на стадион "Локомотив"

viber icon

Община Пловдив издаде разрешение за строеж за доизграждането на стадион "Локомотив". Това съобщи кметът Здравко Димитров след работна среща със зам.-кмета по строителство Пламен Райчев. След като изтече и 14-дневният срок за обжалване, фирмата изпълнител "Рудин" ООД може да започне подготвителни дейности по реализирането на първия етап - изграждане на трибуна "Бесика". 

В края на месец април в Община Пловдив беше представен самият проект, с което се визуализира как ще изглежда стадионът и трибуните.

През февруари 2020 г. правителството на Бойко Борисов отпусна 12 милиона лева за доизграждането на стадиона до парк "Лаута". Финансирането беше одобрено от Общинския съвет на Пловдив и след проведен конкурс бе избран изпълнител.
Новият стадион ще разполага с близо 14 000 седящи места, музей, фен магазин и пъб. За четирите трибуни вече са изготвени пълни идейни проекти, като за „Бесика“ е подготвен и внесен в общината технически проект. Те ще са с наклонени колони, съгласно нормите за проектиране на спортни сгради и според изискванията на УЕФА.

Още от категорията

Виж всички

Коментари (2)

Аврам Бакалина

Аврам Бакалина

06.05.2021 | 09:06

Не мога да разбера за какво обжалване става въпрос. Кой ще обжалва и какво? Защо трябва да се губят на вятъра още 14 дни? Та малко ли чакахме да дойде този момент ! Ей това е българската бюрокрация в действие. Прост народ, слаба държава. Няма оправяне.

Отговори
2 0
Тракия - 1912

Тракия - 1912

05.05.2021 | 16:14

Можеше да споделим един стадион, но щом искат свой, нека да се радват на собствен.

Отговори
5 4

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на извънредните парламентарни избори през юли?