Обявяват търга за стадион „Христо Ботев“

Обществената поръчка за довършване на стадион „Христо Ботев“ ще бъде подготвена до няколко дни. Това съобщи кметът Здравко Димитров като обясни, че екипът на община Пловдив заедно с архитекти продължават да обсъждат каква да бъде прогнозната стойност на комплекса.

Зам.-кметът по строителството Пламен Райчев днес ще има по този повод среща с проектанта на стадиона арх. Георги Савов. Райчев уточни, че в рамките на десетина дни Агенцията за обществени поръчки ще проверява условията, както изисква законът, и тогава ще ги оповести във ведомствения сайт.

Успоредно ще бъде обявена и обществената поръчка за инженеринг на стадион „Локомотив“. Както се знае, парите за двата комплекса са отпуснати от държавата. „Ясно е, че за 25 милиона лева, които са ни предоставени за „Христо Ботев“, няма как той да бъде завършен. Затова ще обявим поръчката, като я разделим на два етапа. Когато има финансиране, ще завършим втория етап, но целта засега е да се завършат игрището и трибуните, за да може да се играят мачове“, коментира Пламен Райчев.

Срокът за довършването на стадион „Христо Ботев“ ще бъде две години. Строителството е спряно преди 5 години.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
Мильо Милев

Мильо Милев

16.06.2020 | 15:13

Нямат наяждане. Скоро няма да има стадион, то е ясно. Явно ще го ползват като предизборен жокер и след три години за следващите избори.

Отговори
2 2
1912

1912

16.06.2020 | 15:12

По много тънък лед стъпвате, другари от общината. Бойко ви даде по 25 милиона, вие надувате цената за Ботев до над 40 милиона. Ще се спука тоя балон и ще ви издуха вятърът.

Отговори
2 2
Пенчев

Пенчев

16.06.2020 | 15:08

Аве, нали законът забраняваше да се разделят обществените поръчки. Или понеже трябва да откраднем много пари, ще си правим каквото поискаме. Едно обещавахме преди изборите, ама промоцията свърши исега старата обирджийска песен на нов глас запяхме. Друг трябваше да е кмет на Пловдив, онзи, дето никога не открадна, единственият, който не забогатя от политиката. Но Картелът не допуска честните хора до общината, че как иначе, нали веднага ще им спре лапаницата.

Отговори
1 3

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?