Обамеянг в Арсенал, Жиру в Челси

Две супер сделки бяха сключени в Англия часове преди затваряне на трансферния прозорец Пиер-Емерик Обамеянг премина от Борусия Дортмунд в Арсенал, а досегашният нападател на топчиите Оливие Жиру премина в Челси. От Емирейтс се похвалиха, че трансферът е рекорден за клуба. Според медиите в Англия сделката е на стойност 56 милиона паунда.

Още вчера габонецът пристигна в Лондон, а днес премина медицински прегледи. Договорът на 28-годишния играч е за 3,5 години, като се твърди, че той ще получава по 180 000 паунда на седмица.
Сделката между Арсенал и Челси за Оливие Жиру е факт и нападателят вече е футболист на шампионите на Премиър лийг. 31-годишният играч сменя клуба срещу 18 млн. паунда. Договорът му на “Стамфорд Бридж” е до лятото на 2019 г., като може да бъде продължен с още 12 месеца.

Така е факт тройната сделка, която всички очакваха днес. По-рано Пиер-Емерик Обамеянг зае неговото място в Арсенал, а Миши Батшуай подписа с Борусия (Дортмунд) като преотстъпен от Челси до лятото.

Жиру си тръгва от тима на Арсен Венгер със 105 на своята сметка - най-много от всички през периода от 2012 досега. Французинът е лидер и по брой отбелязани попадения с глава в сравнение с всички играчи в Премиър лийг през това време - 27.

Челси ще може да използва новия си играч в Шампионската лига.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Добра покупка за Локо Пд ли е Реда Рабей?